ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Τέλος εποχής για τα ενσωματωμένα συστήματα πλοήγησης

Αυτοκίνητο: Τέλος εποχής για τα ενσωματωμένα συστήματα πλοήγησης

Η Ferrari ανακοίνωσε πως αποφάσισε να μην εξοπλίζει τα μοντέλα της με ενσωματωμένα συστήματα πλοήγησης, αρχής γενομένης από τις ολοκαίνουργιες Purosangue και 12Cilindri.

Η πιο διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου κατέληξε σε αυτήν την κίνηση γιατί τα smartphones αφενός προσφέρουν καλύτερη πλοήγηση και αφετέρου σχεδόν όλοι έχουν από ένα.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Emanuele Carando, επικεφαλής του μάρκετινγκ προϊόντων της Ferrari, ο οποίος είπε πως η χρήση του smartphone είναι «η πιο φιλική επιλογή» και ταυτόχρονα και η πιο ενημερωμένη, με αποτέλεσμα τα ενσωματωμένα συστήματα να δείχνουν ξεπερασμένα και κατά συνέπεια περιττά.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως γενικά τα smartphones είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τον οδηγό στο αυτοκίνητο.

Επιπρόσθετα η Ferrari αναγνωρίζει πως τα αυτοκίνητά της δεν χρησιμοποιούνται, κατά κανόνα, για τις καθημερινές μετακινήσεις, οπότε οι κάτοχοί τους δεν χρειάζεται να μπουν στη διαδικασία να μάθουν ένα ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης που στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν σπάνια.

Φυσικά την απόφαση της Ferrari θα ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές, ενώ όσοι θα θελήσουν να εξακολουθούν να παρέχουν συστήματα πλοήγησης θα επιλέξουν κάποια που είναι σε όλους σχεδόν οικεία από τα smartphones, όπως π.χ. τα Google Maps.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ