ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο ηλεκτρικό Jeep Wagoneer S παρουσιάζει ενδιαφέρον

Το νέο ηλεκτρικό Jeep Wagoneer S παρουσιάζει ενδιαφέρον

Το νέο Wagoneer S είναι το πρώτο ηλεκτρικό Jeep που στοχεύει να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Tesla. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 600 ίππους και 700 Nm και μπορούν να το επιταχύνουν από τα 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δεύτερα. Τιμή που το καθιστά το πιο γρήγορο των Jeep.

Jeep-Wagoneer-S-3.jpg

Το Wagoneer S βασίζεται στο πλαίσιο STLA-Large, που χρησιμοποιείται και στο νέο Dodge Charger, ενώ διαθέτει μπαταρία 100 kWh. Η οποία εξασφαλίζει αυτονομία που προσεγγίζει τα 500 χιλιόμετρα και υποστηρίζει ταχυφόρτιση που μέσα σε 23 λεπτά πηγαίνει την ενεργειακή χωρητικότητα από το 20 στο 80%.

Φυσικά υπάρχουν προγράμματα οδήγησης, ενώ έκπληξη είναι η απουσία ρυθμιζόμενης πνευματικής ανάρτησης η οποία υπάρχει τόσο στο Grand Cherokee όσο και το βενζινοκίνητο Wagoneer.

Αισθητικά το Wagoneer S των 4,87 μέτρων είναι κομψό και αεροδυναμικό (Cd 0,29) χάρης τις κρυφές χειρολαβές, το κάλυμμα του δαπέδου και την κλίση της οροφής.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι και ο κρυφός φωτισμός της κλασικής μάσκας με τις επτά γρίλιες.

JEEP-WAGONEER-S-B.jpg

Στο εσωτερικό, το Wagoneer S διαθέτει συνολικά τρεις οθόνες -ψηφιακός πίνακας οργάνων, συστήματος infotainment Uconnect 5, οθόνη συνοδηγού- ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σε μεγάλο βαθμό βιώσιμα. Από εκεί και πέρα στην πολυτελή του διάσταση συμβάλλουν τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα και της δεύτερης σειρά, καθώς και το ηχοσύστημα McIntosh με τα 19 ηχεία.

Jeep-Wagoneer-S-2.jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ