ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η L’Ultime είναι το κύκνειο άσμα της Bugatti Chiron

H Bugatti παρουσίασε τη Chiron πριν από 8 ολόκληρα χρόνια, το 2016 και είχε προαναγγείλει την κατασκευή 500 μονάδων της.

Αυτή λοιπόν η σειρά ολοκληρώνεται και έτσι η γαλλική εταιρεία, όπως έκανε άλλωστε και με την προκάτοχό της Veyron, παρουσίασε την υπ’ αριθμόν 500 Chiron, η οποία ονομάζεται L'Ultime.

Η Chiron L'Ultime, που βασίζεται στη Super Sport, διαθέτει μια εντυπωσιακή βαφή που μεταβαίνει από το γαλλικό αγωνιστικό μπλε στο μπλε του Ατλαντικού, διακοσμημένο με χειρόγραφα ονόματα σημαντικών γεγονότων και τοποθεσιών στην ιστορία της Bugatti Chiron.

Αυτά περιλαμβάνουν τις πίστες Ehra-Lessien (όπου έφτασε τα 304 μίλια την ώρα ή τα 489,24 χλμ./ώρα) και Paul Ricard (εκεί έγινε μεγάλο μέρος των δοκιμών της), τη Γενεύη όπου παρουσιάστηκε επίσημα και το Chantilly, που είναι ένας συχνός τόπος επίδειξης.

Άλλες αξιοσημείωτες αναφορές είναι το Château Saint Jean και το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, που παραπέμπουν σε αποκλειστικές εμπειρίες πελατών.

Επίσης το «500» είναι γραμμένο με το χέρι στην κάτω πλευρά της πίσω πτέρυγας, στο πλάι και στους αφαλούς των τροχών, ενώ είναι και χαραγμένο στο κάλυμμα του W16 των 8,0 λίτρων, που επίσης οδεύει στην απόσυρσή του.

Επιπλέον, η γαλλική σημαία στους πλαϊνούς καθρέφτες τιμά την προέλευση της Chiron.

Αν και η Bugatti δεν έχει αποκαλύψει τον ιδιοκτήτη της L'Ultime, οι ενδείξεις υποδηλώνουν πως πρόκειται για κάποιον Αμερικανό.

Η Bugatti πάντως θα συνεχίζει να παράγει το roadster Mistral, που βασίζεται στη Chiron και θα κατασκευαστεί συνολικά σε 99 μονάδες, καθώς και τη Bolide (40 μονάδες) που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης