ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Kia EV6 ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε

Το Kia EV6 ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε

To ΕV6 είναι το πρώτο χρονιά αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο της Kia, η οποία προχώρησε στην ανανέωσή του εναρμονίζοντάς το ταυτόχρονα με τα EVs που ακολούθησαν.

Το μεγαλύτερο EV9 αλλά και το μικρότερο EV3 που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 23 Μάϊου.

Έτσι λοιπόν στη νέα του εκδοχή το EV6 έχει νέους LED προβολείς αλλά και χαρακτηριστικά, γωνιώδη φώτα ημέρα που συνδυάζονται με καινούργια μάσκα και έναν επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα.

KIA-EV6-2024-(3).jpg

Στο πίσω μέρος έχει ελαφρώς διαφοροποιηθεί η φωτεινή μπάρα ενώ οι ζάντες πλέον έχουν διάμετρο 19 ή και 20 ιντσών.

Στο εσωτερικό ο συνδυασμός του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της οθόνης αφής του συστήματος infotainment έχει νέα σχεδίαση ανάλογη με αυτήν του ΕV9, ενώ καινούργιο είναι και το τιμόνι.

KIA-EV6-2024-(9).jpg

Η τεχνολογική αναβάθμιση περιλαμβάνει ένα βελτιωμένο HUD, ψηφιακό εσωτερικό καθρέφτη, Apple CarPlay και Android Auto με ασύρματη σύνδεση, επαυξημένη πραγματικότητα για το σύστημα πλοήγησης αλλά και ΟΤΑ (Over the Air) αναβαθμίσεις ακόμα και για το λογισμικό του κεντρικού συστήματος ελέγχου.

KIA-EV6-2024-(7).jpg

Άλλη σημαντική αλλαγή είναι η αντικατάσταση της μπαταρίας των 77,4 kWh από μια καινούργια με ελαφρώς μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα 84,0 kWh. Αντίστοιχη είναι η αύξηση στην αυτονομία που πλέον για την έκδοση με τον έναν κινητήρα του EV6 φτάνει τα 495 χιλιόμετρα (από 475).

Ταυτόχρονα η ταχυφόρτιση μπορεί να γίνει ακόμα και με 350 kW, που μειώνει το χρόνο για να αυξηθεί το επίπεδο φόρτισης από το 10 στο 80% σε μόλις 18 λεπτά.

KIA-EV6-2024-(8).jpg

Η εισαγωγική έκδοση του Kia ΕV6 θα είναι και πάλι πισωκίνητη με έναν ηλεκτροκινητήρα 225 ίππων, ενώ η τετρακίνητη με τα δύο μοτέρ έχει συνδυαστική απόδοση 320 ίππων. Στην κορυφή θα βρίσκεται η GT που ίσως ξεπεράσει τους 585 ίππους της τρέχουσας γενιάς.

Το ανανεωμένο Kia EV6 παρουσιάστηκε ήδη στην Κορέα και στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν και οι άλλες παγκόσμιες αγορές, της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ