ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτροκινητήρας 85 κιλών και 680 ίππων από την Koenigsegg

Ηλεκτροκινητήρας 85 κιλών και 680 ίππων από την Koenigsegg

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση προφανώς και δεν αφήνει κανέναν κατασκευαστή αδιάφορο, ακόμα και τους πιο μικρούς και εξειδικευμένους. Όπως για παράδειγμα τη σουηδική Koenigsegg των hypercars.

H οποία εξέλιξε η ίδια ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, το οποίο ονομάζει Terrier και στην ουσία αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες ονόματι Quark, ο καθένα από τους οποίους αποδίδει 340 ίππους και 600 Nm.

Το αποτέλεσμα είναι η συνδυαστική ισχύς να φτάνει τους 680 ίππους και τα 1.100 Nm, ενώ το ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το συνολικό βάρος του Terrier είναι μόλις 85 κιλά. Γεγονός που επιτρέπει τη χρήση του και εκτός αυτοκίνησης. Π.χ. σε σκάφη αναψυχής και σε μεγάλα drones, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη μπαταρία που απαιτείται για να τον τροφοδοτεί με ενέργεια.

Το βέβαιο είναι πως η επόμενη γενιά του Koenigsegg Regera -και στη συνέχεια αυτή του Gemera- θα έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η ενσωμάτωση μιας ή και περισσότερων μονάδων Terrier να είναι εύκολη υπόθεση. Και εξίσου εύκολα να επιτυγχάνονται οι μεγάλες ιπποδυνάμεις στις οποίες μας έχει συνηθίσει η σουηδική εταιρεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης