ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Ford αλλάζει ένα από τα best seller της, το pick-up Ranger

Έμφαση έχει δοθεί και στην πρακτικότητα με την ύπαρξη πολλών θέσεων και θηκών για μικροαντικείμενα

Το Ranger είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ημιφορτηγά στην Ευρώπη και όχι μόνο και λογικό είναι η Ford να θέλει και η καινούργια του γενιά να ακολουθήσει μια ανάλογη πορεία.

Προκειμένου λοιπόν να είναι όσο το δυνατόν πιο βέβαιη για αυτό ήρθε σε επαφή με ήδη κατόχους του αυτοκινήτου κατέγραψε τις ανάγκες και τα θέλω τους και παρουσίασε ένα καινούργιο Ranger. Που βασίζεται σε ένα ανανεωμένο πλαίσιο τύπου σκάλας με μεγαλύτερο μεταξόνιο και μετατρόχια (κατά 50 χιλιοστά) και έχει μια σαφώς πιο μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση.

Με μια χαρακτηριστική μάσκα και εξίσου χαρακτηριστικούς προβολείς σχήματος C, αλλά και με μια γραμμή στο προφίλ που ενώνει τους θόλους των τροχών.

Το εσωτερικό είναι σαφώς πιο σύγχρονο και ποιοτικό με μαλακά πλαστικά, ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια κάθετη οθόνη αφής με διαγώνιο 10,1 ή 12,0 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό για το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment SYNC 4. Η συνεχής διασύνδεση εξασφαλίζεται από ένα στάνταρ modem, ενώ υπάρχει και δυνατότητα ελέγχου εξ αποστάσεως μέσω της εφαρμογής FordPass όσο και Over the Air (ΟΤΑ) αναβαθμίσεων.

Έμφαση έχει δοθεί και στην πρακτικότητα με την ύπαρξη πολλών θέσεων και θηκών για μικροαντικείμενα.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τους δύο τετρακύλινδρους diesel των 2.000 κυβικών με ένα και δύο turbo -ο πρώτος είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις ισχύος- καθώς και έναν τρίλιτρο V6 diesel.

Τα συστήματα τετρακίνησης είναι δύο, ένα ηλεκτρονικό με κατ΄επιλογή τετρακίνηση εν κινήσει και ένα καινούργιο, μόνιμης τετρακίνησης με αυτόματο πρόγραμμα λειτουργίας.

Σημαντική είναι η ύπαρξη προγραμμάτων οδήγησης, κάμερας 360 μοιρών για τη διευκόλυνση της κίνησης σε στενά σημεία και εντός πόλης, περιφερειακού φωτισμού αλλά και φωτισμού καρότσας. Η τελευταία έχει πόρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πάγκος εργασίας, καθώς και αρκετά σημεία πρόσδεσης αλλά και ένα σύστημα διαχείρισης φορτίων, ενώ προκειμένου να ανεβαίνει κανείς άνετα μετά τους πίσω τροχούς υπάρχουν δύο σκαλοπάτια.

Οι παραγγελίες για το νέο Ford Ranger θα ανοίξουν προς τα τέλη του 2022 ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης