ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Concept #1 προλογίζει το ηλεκτρικό Smart SUV

Η Smart δεν έχει αλλάξει μόνο ιδιοκτησία -το 50% της έχει περάσει στην κινεζική Geely- αλλά όπως φαίνεται αλλάζει και προσανατολισμό.

Μια πρώτη γεύση για τη νέα της εποχή δίνει το Concept #1, ένα πρωτότυπο που παρουσιάζεται στην έκθεση του Μονάχου (7 έως 12 Σεπτεμβρίου 2021) και προλογίζει το πρώτο SUV της μάρκας, που θα είναι έτοιμο προς πώληση πιθανότατα προς τα τέλη του 2022 ή στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Τώρα αν το μοντέλο παραγωγής διατηρήσει τη φουτουριστική εμφάνιση του πρωτότυπου, που ομολογουμένως έχει και κάτι από Tesla, θα αποδειχθεί στην πορεία. Από την άλλη είναι σχεδόν βέβαιο πως κάποια χαρακτηριστικά του, όπως οι πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά και η απουσία μεσαίας κολώνας, θα παραμείνουν προνόμιο του Concept.

Το σίγουρο είναι πως οι εξωτερικές διαστάσεις του δεν θα είναι XS ή S όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα η εταιρεία, αλλά θα μεγαλώσουν και μάλιστα αρκετά. Έτσι το Concept #1 έχει αποτύπωμα σχεδόν ανάλογο με αυτό της Mercedes EQA, μιας και το μήκος του φτάνει τα 4,29 μέτρα (πλάτος 1,91 μέτρα και ύψος 1,69).

Στο εσωτερικό η διάταξη θα είναι τετραθέσια, ενώ θα υπάρχει και μια ελεύθερη οθόνη αφής στο ταμπλό.

Το σύστημα πρόωσης θα είναι φυσικά ηλεκτρικό -η μικρή γκάμα της Smart είναι ήδη πλήρως ηλεκτρική- με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις λεπτομέρειες να ανακοινώνονται στην πορεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης