ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η McLaren F1 έσπασε τα ταμεία

Η McLaren F1 είναι μια ξεχωριστή περίπτωση στην κατηγορία των υπερ-αυτοκινήτων. Όχι μόνο γιατί θεωρείται από πολλούς το καλύτερο που έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής και διαθέτει κορυφαία για την εποχή της τεχνολογία αλλά και γιατί κατασκευάστηκε μόλις 106 φορές.

Μάλιστα από αυτές μόνο οι 64 έχουν έγκριση τύπου για δημόσιους δρόμους με αποτέλεσμα μόλις μια διατίθεται προς πώληση να γίνεται ανάρπαστη από συλλέκτες.

Πόσο μάλλον αν είναι και ιδιαίτερη όπως αυτή των φωτογραφιών μας, που έχει αριθμό πλαισίου 029 και είναι η μόνη με χρώμα αμαξώματος Creighton Brown. Στην ίδια απόχρωση είναι και το εσωτερικό της, ενώ από κει και πέρα είναι εξοπλισμένη με όλα τα διαθέσιμα εξτρά, ενώ συνοδεύεται τόσο από τον ειδικό χρονογράφο της Tag Heuer όσο και από το σπέσιαλ σετ εργαλείων από τιτάνιο της Facom.

Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι πως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και πως μέχρι στιγμής έχει διανύσει μόλις 387 χιλιόμετρα. Απίστευτο και όμως αληθινό, ενώ ο πρώτος της ιδιοκτήτης, ένας Ιάπωνας συλλέκτης, την πούλησε έπειτα από αρκετά χρόνια, συγκεκριμένα το 2013, σε έναν Αμερικανό ο οποίος την είχε σε έναν ειδικό, κλιματιζόμενο χώρο με ελεγχόμενες συνθήκες.

Ο οποίος με τη σειρά του την πούλησε σε δημοπρασία στην Καλιφόρνια με τις αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μια τιμή πώλησης που θα κυμαινόταν γύρω στα 15 εκατομμύρια δολάρια. Τελικά ο νέος της ιδιοκτήτης, που διατηρεί την ανωνυμία του, κατέβαλε 20.465.000 δολάρια, ποσό που είναι το υψηλότερο που έχει πληρώσει κανείς για μια McLaren F1.

Mέχρι στιγμής τουλάχιστον, καθώς η τάση είναι ανοδική!

Η McLaren F1, που κατασκευαζόταν από το 1992 έως και το 1998, πιστώνεται στο χαρισματικό μηχανικό Gordon Murray, κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 6.100 κυβικών της BMW που αποδίδει 627 ίππους. Η τελική της ταχύτητα έφτανε μέχρι και τα 386,4 χλμ./ ώρα, τιμή ρεκόρ για την εποχή και όχι μόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης