ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ford έχει εξελίξει ειδική στολή που προσομοιώνει τις αντιδράσεις υπό την επήρρεια αλκοόλ

H δημοσιοποίηση των τοξικολογικών εξετάσεων του Παντελή Παντελίδη έφεραν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ένα θέμα που δυστυχώς δεν είναι άλλο από την οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ, στην οποία αποδίδεται ένα σημαντικό ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων. Ειδικά όσων εμπλέκονται νέοι.

Η θεωρία αλλά και η πράξη θέλει την κατανάλωση αλκοόλ να επηρεάζει την όραση, να επιβραδύνει τις αντιδράσεις, να δρα αρνητικά στη συγκέντρωση και να δυσχεραίνει την κατανόηση πληροφοριών. Ταυτόχρονα ο οδηγός μπορεί είτε να νοιώθει πιο χαλαρός, κάτι που μπορεί να τον κάνει και να αποκοιμηθεί στο τιμόνι, ή να έχει υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του παίρνοντας υπέρμετρο ρίσκο. Παράλληλα την επόμενη ημέρα οι επιδράσεις του hangover μπορεί να μειώνουν τη συγκέντρωσή του και να του προκαλούν υπνηλία.

Το ερώτημα είναι πόσο εύκολα μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει τα παραπάνω, να αντιληφθεί το πόσο επηρεάζονται η αντίληψη και οι ικανότητές του και κυρίως σε τι κίνδυνο εκτίθεται όταν οδηγεί υπό την επήρρεια αλκοόλ. Κι αυτό γιατί ακόμα και αν κάνει το λάθος και οδηγήσει μεθυσμένος μετά το πιθανότερο είναι ή να μη θυμάται τίποτα ή να θεωρήσει πως δεν έγινε και κάτι.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν η Ford, που έχει και μια παράδοση στο συγκεκριμένο τομέα, σχεδίασε και εξέλιξε μια «στολή μεθυσμένου». Την οποία κανείς τη φορά και οι κινήσεις, η όραση αλλά και η ακοή του, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, είναι ανάλογές με αυτές ενός ανθρώπου που έχει καταναλώσει αλκοόλ. Ίσως με τη χρήση της στολής κάποιοι να κατανοήσουν με τρόπο παρασταστικό και εμφατικό το γιατί δεν πρέπει να πίνουν και στη συνέχεια να οδηγούν...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης