ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα Dacia Sandero Streetway & Sandero Stepway: Απλά. Ό,τι χρειάζεσαι!

Νέα Dacia Sandero Streetway & Sandero Stepway: Απλά. Ό,τι χρειάζεσαι!

Η Dacia περνά στη νέα της εποχή η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με το λανσάρισμα τόσο του ολοκαίνουργιου Sandero Streetway όσο και του νέου Sandero Stepway που ξεχωρίζουν για τη δυναμική τους εμφάνιση, τις compact εξωτερικές διαστάσεις, τον πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό, τους κορυφαίους χώρους, τους οικονομικούς κινητήρες, τα αναβαθμισμένα οδηγικά χαρακτηριστικά - και όλα αυτά δίχως να απομακρύνονται από τις βασικές αξίες της Dacia, όπως είναι το κορυφαίο «value for money»!

Το νέο Sandero Streetway είναι αυτό που λέει και το όνομα του. Ένα ολοκληρωμένο πεντάθυρο μοντέλο με ξεχωριστή σχεδίαση, συμπαγείς διαστάσεις για ευελιξία στην πόλη και εξαιρετικούς χώρους για να φιλοξενεί μία οικογένεια. Μεταξύ των στοιχείων που ξεχωρίζουν από το ισορροπημένο αισθητικά αμάξωμα του Streetway είναι οι LED προβολείς με αυτόματη ενεργοποίηση, που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις των νέων Sandero και βελτιώνουν θεαματικά την ορατότητα τη νύχτα.

Το κομψό σύνολο συμπληρώνει η όμορφη μάσκα, το αρμονικό προφίλ και τα πίσω φώτα που υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική υπογραφή της Dacia, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η πίσω πόρτα προσφέρεται, πλέον, με ηλεκτρομηχανικό μηχανισμό ανοίγματος για μεγαλύτερη άνεση. Μεγάλη σημασία έχει δοθεί και στη προσεγμένη σχεδίαση σημείων όπως οι καθρέφτες, οι πόρτες κ.α, που συμβάλλουν στη βελτίωση της αεροδυναμικής του αμαξώματος, το μήκος του οποίου φτάνει τα 4,088 μέτρα.

Όλες οι αρετές του νέου Sandero Streetway αποκτούν μια εντελώς διαφορετική χάρη καθώς μετουσιώνονται σε ένα σύγχρονο crossover με ξεχωριστό DNA. Πρόκειται για το νέο Dacia Sandero Stepway, το οποίο ξεχωρίζει για τον περιπετειώδη χαρακτήρα του. Αυτός ορίζεται από το χρωμιωμένο λογότυπο στη βάση της μάσκας, τα προστατευτικά των φτερών καθώς και τα πλευρικά προστατευτικά αμαξώματος, τους προφυλακτήρες με τις «μεταλλικές» ποδιές μπροστά και πίσω και τις καινοτόμες, αρθρωτές ράγες στην οροφή, που μπορούν να μεταμορφωθούν σε σχάρα οροφής. Ένα από τα στοιχεία που κάνουν το Stepway να ξεχωρίζει είναι η απόσταση των 17,4 εκατοστών από το έδαφος που εξασφαλίζει άνετες, ευχάριστες και ασφαλείς μετακινήσεις πέρα από την άσφαλτο.

Περνώντας στο εσωτερικό των νέων Sandero Streetway & Sandero Stepway μεγάλη εντύπωση προκαλεί το άλμα της Dacia σε ό,τι έχει να κάνει τόσο με τη σχεδίαση του ταμπλό, όσο και με τα πολύ προσεγμένα σε ποιότητα και φινίρισμα υλικά. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η έξυπνη κίνηση της μάρκας να προσφέρει τρεις επιλογές για το σύστημα infotainment.

Στη βασική έκδοση υπάρχει το Media Control που εξασφαλίζει την εύκολη τοποθέτηση και σύνδεση (ασύρματη ή ενσύρματη) ενός smartphone στο μέσο του ταμπλό και εύκολο χειρισμό μέσω της εφαρμογής Dacia Media Control. Στις επόμενες εκδόσεις εξοπλισμού υπάρχει το Media Display με μια μεγάλη οθόνη 8,0’’ με εξαιρετικά γραφικά και απόκριση στην αφή, αλλά και συνδεσιμότητα με Android Auto και Apple CarPlay. H Media Nav είναι η κορυφαία επιλογή με λειτουργία δορυφορικής πλοήγησης και ασύρματη σύνδεση μέσω των λογισμικών Apple CarPlay και Android Auto, ενώ πλαισιώνεται από έξι ηχεία.

Από πλευράς χώρων, τα νέα Sandero Streetway & Sandero Stepway μπορούν να φιλοξενήσουν με άνεση έως και τρείς επιβάτες στο πίσω κάθισμα, ενώ υπάρχει και δυνατότητα ασύμμετρης αναδίπλωσης της πλάτης του σε αναλογία 1/3 και 2/3. Το πορτμπαγκάζ χωρά περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς και με τα 410 λίτρα του καλύπτει με το παραπάνω τις ανάγκες μιας οικογένειας. Ταυτόχρονα, υπάρχουν διάφοροι πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι (στο υποβραχιόνιο, στις πόρτες, στις μικρό-θήκες κ.α.) που φτάνουν τα 21 λίτρα.

Τα νέα Sandero Streetway & Sandero Stepway είναι τα πρώτα μοντέλα της Dacia που χρησιμοποιούν το νέο, μεταβλητό πλαίσιο CMF του Groupe Renault. Πέρα από τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας το νέο πλαίσιο διασφαλίζει πολύ καλά οδηγικά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με αποδοτικούς 3κύλινδρους κινητήρες χωρητικότητας 1.000 κυβικών.

Συγκεκριμένα, ο βασικός ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.0 SCe των 65 ίππων (μόνο στο νέο Sandero Streetway) συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Η turbo έκδοση 1.0 TCe αποδίδει 90 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT. Ξεχωριστό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η έκδοση διπλού καυσίμου (βενζίνης/ υγραερίου) 1.0 TCe LPG που αποδίδει 100 ίππους, συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και εφοδιάζεται με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης για εξαιρετικά χαμηλό κόστος κίνησης, αλλά και ασυναγώνιστη αυτονομία έως 1.500 χλμ.

Από τη βασική τους έκδοση τα νέα Sandero Streetway & Sandero Stepway διαθέτουν έξι αερόσακους, προεντατήρες για τις ζώνες οδηγού και συνοδηγού, σύστημα κλήσης επείγουσας ανάγκης, σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (Emergency Brake Assist), σύστημα υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist) κ.α. Προαιρετικά διατίθεται το σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου (Blind Spot Warning), αλλά και το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με τέσσερεις αισθητήρες, ραντάρ εμπρός / πίσω και κάμερα οπισθοπορείας.

Οι τιμές πώλησης για τα νέα Sandero Streetway & Sandero Stepway ξεκινούν από τις 11.980 ευρώ προσφέροντας μια ασυναγώνιστη σχέση τιμής-απόδοσης. Ένα επιπλέον κίνητρο είναι η 5ετής εργοστασιακή εγγύηση και η δωρεάν οδική βοήθεια διάρκειας 3 ετών που πλαισιώνει την αγορά τους.