ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η δεύτερη, ηλεκτρική νιότη του κλασικού Opel Manta

Tο Opel Manta είναι ένα από τα πιο γνωστά ευρωπαϊκά pony cars. Αυτοκίνητα δηλαδή με εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά απλά μηχανολογικά και σχετικά φτηνά.

To Manta λοιπόν, που έχει γράψει στο παρελθόν τη δική του ιστορία, επιστρέφει στο προσκήνιο ως ηλεκτρικό. Με την ονομασία Opel Manta GSe ElektroMOD διατηρώντας την κλασική εμφάνιση και αποκτώντας τη δυνατότητα για μετακίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων. 

Για να γίνει αυτό ο κινητήρας βενζίνης κάτω από το κλασικό για το μοντέλο μαύρο καπό έχει δώσει τη θέση του σε έναν ηλεκτροκινητήρα 147 ίππων, γεγονός που καθιστά το GSe το πιο ισχυρό Manta της πρώτης γενιάς που έχει κατασκευαστεί. Τίτλος που μέχρι τώρα ανήκε στο GT/E των 105 ίππων.

Κινητήριοι τροχοί παραμένουν οι πίσω, ενώ το κιβώτιο είναι το αρχικό χειροκίνητο των τεσσάρων σχέσεων, με τον οδηγό είτε να τις αλλάζει κανονικά είτε να επιλέγει 4η και να κινείται «αυτόματα».

Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 31,0 kWh, παρέχοντας μέση αυτονομία περίπου 200 χιλιομέτρων, ενώ υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος.

Το ιδιαίτερο στοιχείο του Manta Gse είναι η μάσκα Opel Pixel-Vizor που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου και στην ουσία είναι μια LED οθόνη στην οποία προβάλλονται μηνύματα έτσι ώστε να υπάρχει επικοινωνία με το περιβάλλον.

Οθόνες υπάρχουν και στο εσωτερικό και μάλιστα δύο ενσωματωμένες και προσανατολισμένες στον οδηγό με διαγώνιο 12,0 και 10,0 ιντσών, που αποτελούν το Opel Pure Panel και προβάλλουν σημαντικές πληροφορίες για το αυτοκίνητο, όπως την κατάσταση φόρτισης και την αυτονομία. Από κει και πέρα υπάρχει ένα τιμόνι Petri τριών ακτίνων που έχει επανασχεδιαστεί διατηρώντας το στυλ των '70s, ενώ οι επενδύσεις είναι από αλκαντάρα.

Το Opel Manta GSe ElektroMOD είναι ένα και μοναδικό. Προς το παρόν τουλάχιστον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης