ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η GMC παρουσίασε και την έκδοση SUV του καινούργιου ηλεκτρικού Hummer EV

Η GMC παρουσίασε και την έκδοση SUV του καινούργιου ηλεκτρικού Hummer EV

Δεύτερη πρεμιέρα μέσα σε ούτε έξι μήνες για την GMC, καθώς μετά το Hummer EV Pick Up παρουσίασε και το Hummer EV SUV, που ακολουθεί το στυλ και τη λογική των αρχέτυπων μοντέλων, που έκαναν το Hummer διάσημο, τόσο για στρατιωτική όσο και για πολιτική χρήση.

Το Hummer EV SUV λοιπόν ακολουθεί την αισθητική του ημιφορτηγού και διαφοροποιείται φυσικά στο πίσω μέρος του, με τον επιπλέον όγκο αλλά και με τη ρεζέρβα που κρέμεται, όπως παλιά, στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Ο οποίος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ενώ η διάταξη του εσωτερικού παραμένει με θέσεις για πέντε.

Όσο για το σχεδιασμό του λογικά και αυτός ακολουθεί την πεπατημένη του αγροτικού με τη μεγάλη οθόνη των 13,4 ιντσών του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 12,4 ιντσών.

Το σύστημα πρόωσης με το οποίο θα ξεκινήσει η διάθεση του Hummer EV SUV στις αρχές το 2023 θα είναι αυτό με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν συνδυαστικά όχι 1.015 ίππους όπως στο pick up αλλά 842. Kαι 1.356 Nm ροπής, που εξασφαλίζουν την άμεση και δυναμική επιτάχυνση που μεταφράζεται σε μόλις 3,5 δεύτερα για το 0-96 χλμ./ ώρα (0-60 μίλια την ώρα).

Η γκάμα θα περιλαμβάνει και έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και συνδυαστική απόδοση 634 ίππων, ενώ το Hummer EV SUV, όπως και το Pick up, θα διαθέτει και πνευματική ανάρτηση. Έτσι η απόστασή του από τα έδαφος θα μπορεί να αυξηθεί μέχρι και κατά 154 χιλιοστά ώστε να περνά χωρίς… βραχυκύκλωμα μέσα από νερό ύψους 70 εκατοστών, ενώ θα υπάρχει και τετραδιεύθυνση. Έτσι όταν οι πίσω τροχοί θα στρίβουν στην ίδια κατεύθυνσης με τους εμπρός θα είναι εφικτή η λειτουργία Crab Walk, η διαγώνια δηλαδή κίνηση, που θυμίζει κάβουρα.

Οι μπαταρίες θα είναι οι νέας γενιάς Ultimum της GM, που εξασφαλίζουν αυτονομία 400 χιλιομέτρων στη βασική έκδοση (φόρτιση σε δίκτυο 400V) και πάνω από 500 χιλιομέτρα σε όλες τις άλλες (φόρτιση 800V).

Οι πωλήσεις του νέου GMC Hummer EV SUV θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023 με το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού Edition 1 -όπως προαναφέραμε με τους τρεις κινητήρες- και με τιμή από 105.595 δολάρια (110.595 με το Extreme Off Road πακέτο). Την άνοιξη της ίδιας χρονιάς θα ακολουθήσουν οι άλλες εκδόσεις του Hummer SUV 3Χ (τρικινητήριο) καθώς και το δικινητήριο 2Χ, με τιμές από 99.995 και 89.995 δολάρια αντίστοιχα. Η εισαγωγική έκδοση EV2 θα παρουσιαστεί το 2024 και θα ξεκινά από τις 79.995 δολάρια.