ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H Mercedes EQC 4X4 2 είναι το πιο σκληροπυρηνικό ηλεκτρικό SUV του κόσμου

Η εντύπωση που έχει κανείς για όσα πλήρως ηλεκτρικά SUV υπάρχουν είναι πως έχουν την εμφάνιση αλλά όχι και τις δυνατότητες για να ανταπεξέλθουν σε πραγματικά υψηλές απαιτήσεις κίνησης πέρα από την άσφαλτο.

Την εικόνα αυτή προσπαθεί να ανατρέψει η Mercedes με την παρουσίαση του πρωτότυπου EQC 4x42, που ακολουθεί τα πρότυπα και τη λογική της αντίστοιχης G500 4x42 της προηγούμενης γενιάς που πριν μερικά χρόνια είχε εντυπωσιάσει με την εμφάνιση και τις δυνατότητές της.

Έτσι και η ηλεκτρική EQC 4x42 έχει υπερδιπλάσια απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση του μοντέλου -293 αντί για 140 χιλιοστά- κάτι που της επιτρέπει και να περνά από νερό βάθους 400 πλέον χιλιοστών (από 250) χωρίς να… βραχυκυκλώνει αλλά και να κινείται πολύ πιο άνετα σε δύσκολα εδάφη. Και αυτό γιατί έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 50% όλες οι γωνίες -προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας- που αποτελούν μια ιδιαίτερα σημαντική ένδειξη των off road δυνατοτήτων.

Παράλληλα υπάρχουν και δύο επιπλέον προγράμματα οδήγησης, τα Offroad και Offroad+, που με τη στοχευμένη χρήση των φρένων βοηθούν τον οδηγό προκειμένου να μην κολλήσει σε σαθρά εδάφη.

Επίσης υπάρχουν ειδικά εξελιγμένοι άξονες πολλαπλών συνδέσμων που εξασφαλίζουν και τη δυνατότητα τετραδιεύθυνσης, γεγονός που καθιστά την hard core EQC ιδιαίτερα ευέλικτη.

Στο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης δεν υπάρχουν αλλαγές, ενώ η άμεση απόδοσης της ροπής των 700 Nm -η ισχύς παραμένει στους 408 ίππους- βοηθά με τη σειρά της στη απροβλημάτιστη κίνηση πέρα από την άσφαλτο.

Προς το παρόν η σκληροπυρηνική και εντυπωσιακή -χάρη και στις προεκτάσεις των φτερών της που της αυξάνουν το πλάτος κατά 10 εκατοστά- στην όψη EQC 4x42 είναι, όπως προαναφέραμε, ένα πρωτότυπο. Αν όμως κρίνουμε από την G500 4x42 που κατά κάποιον τρόπο αποτέλεσε το πρότυπο για την εξέλιξή της, οι πιθανότητες να τη δούμε να εξελίσσεται σε μοντέλο παραγωγής είναι σημαντικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης