ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το hyper αγροτικό 1500 TRX της RAM έχει επιδόσεις σούπερ σπορ μοντέλου

Μετά τα hyper cars τα σούπερ ημι- φορτηγά, μιας και η RAM απαντά στο F150 Raptor της Ford που έχει το δικό του φανατικό κοινό με ένα μοντέλο που υπερθερματίζει σε όλους τους τομείς.

Και αυτό γιατί το 1500 TRX έχει κάτω από το μακρύ καπό του το θρυλικό V8 Hemi των 6.200 κυβικών που με τη βοήθεια μηχανικού υπερ- συμπιεστή (compressor) αποδίδει για την περίσταση 712 ίππους και 881 Nm. Τιμή που κάνει ακόμα και σούπερ σπορ μοντέλα να κοκκινίζουν, ενώ αντίστοιχες είναι και οι επιδόσεις, μιας και το θηρίο των 6,0 μέτρων και των 2,5 τόνων χρειάζεται μόλις 4,5 δεύτερα για το 0-60 μίλια/ ώρα.

Η τελική του ταχύτητα, εξαιτίας της αεροδυναμικής του που είναι ανάλογη του Empire State Building, περιορίζεται στα 190 χλμ./ ώρα, που κάθε άλλο παρά λίγα είναι αν αναλογιστεί κανείς τον όγκο και τη μάζα του 1500 TRX.

Που φυσικά διαθέτει ένα ενισχυμένο πλαίσιο, ανάρτηση με διαδρομή 330 χιλιοστών και ενεργά αμορτισέρ της Fox, πίσω άκαμπτο άξονα Dana 60, τροχούς της διάστασης 325/65 R18 που έχουν ύψος 90 εκατοστών και μεταξύ των άλλων συστημάτων υποβοήθησης και τη λειτουργία Jump Detection. Η οποία χρησιμοποιεί κάποιους από τους πολλούς αισθητήρες που διαθέτει το RAM και σε τυχόν «πηδήματά» του σε ανωμαλίες του δρόμου περιορίζει δραστικά την απόδοση του κινητήρα προκειμένη να αποφευχθούν ζημιές στη μετάδοση.

Για το εσωτερικό θα υπάρχουν τρία διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού, με το κορυφαίο SRT να διαθέτει μέχρι και Head Up Display.

To RAM 1500 TRX θα ξεκινά στις ΗΠΑ, από τις 69.000 δολάρια, ενώ με τα εξτρά εύκολα θα προσεγγίζει τις 100.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης