ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Vanquish είναι από τις εμβληματικές Aston Martin και η «25» αποδεικνύει τη διαχρονικότητά της

Στην ιστορία της Aston Martin o Ian Callum είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόσωπο, μιας και ως αρχι- σχεδιαστής της μάρκας ήταν υπεύθυνος για πολλά από τα όμορφα μοντέλα της.

Μεταξύ αυτών και για την εμβληματική Vanquish, που μπορεί να έχει 25 χρόνια πίσω της, αλλά εξακολουθεί να διαθέτει την ίδια φρεσκάδα και τον ίδιο δυναμισμό. Διαχρονική θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς και ο Ian Callum για να αποδείξει αυτό της το χαρακτηριστικό την αναβαθμίζει, αναδεικνύοντας ακόμα πιο πολύ τις κλασικές και όμορφες γραμμές του αμαξώματός της που δείχνουν να αψηφούν το χρόνο.

Οι αλλαγές δεν είναι λίγες αλλά πολλές -ο ίδιος ο Callum κάνει λόγο για περισσότερες από 350, στο αμάξωμα, στο εσωτερικό, στα υλικά που χρησιμοποιούνται αλλά και στα μηχανικά μέρη. Έτσι τα αμορτισέρ είναι πλέον της Bilstein, οι αντιστρεπτικές είναι πιο χοντρές και η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 10 χιλιοστά. Παράλληλα έχει βελτιωθεί και το σύστημα διεύθυνσης, τα φρένα είναι της AP Racing ενώ υπάρχει και μία ειδικά εξελιγμένη εισαγωγή αέρα από ανθρακόνημα.

Ο κινητήρας είναι ο κλασικός V12 της εταιρείας με 580 ίππους, ενώ το «μηχανοστάσιο» έχει λεπτομέρειες από ανθρακόνημα και δέρμα.

Όσοι πάντως θελήσουν να αποκτήσουν τη Callum Vanquish 25 έχουν τη δυνατότητα να τη διαμορφώσουν μαζί με το σχεδιαστή της. Είτε στο εργοστάσιο του Warwick είτε εξ αποστάσεως με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Οι επιλογές περιλαμβάνουν δεκάδες χρώματα αμαξώματος, οχτώ διαφορετικές δερμάτινες επενδύσεις, ενώ για πρώτη φορά το ρολόι της Bremont που υπάρχει στο εσωτερικό είναι αφαιρούμενο. Φυσικά δεν απουσιάζουν ούτε οι ειδικά σχεδιασμένες βαλίτσες.

Η Aston Martin Callum Vanquish 25 θα είναι έτοιμη προς παράδοση το Σεπτέμβριο και για την αρχή σε Ευρώπη και Αμερική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης