ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 1.400 ίππους

Η Ford παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο, τη Mustang Mach-E αλλά ταυτόχρονα θέλει και να εξερευνήσει τα όρια τα νέων δεδομένων της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Έτσι λοιπόν εξέλιξε ένα πρωτότυπο της Mustang Mach-E με συνολικά επτά κινητήρες, τρεις εκ των οποίων κινούν τους εμπρός τροχούς και τέσσερις τους πίσω. Ο λόγος για αυτήν την υπερπληθώρα μοτέρ δεν είναι άλλον από την επίτευξη μιας ιδιαίτερα υψηλής απόδοσης, που για την περίσταση φτάνει τους 1.400 ίππους. Φυσικά για να είναι δυνατή η συνεργασία όλων αυτών των ηλεκτροκινητήρων αλλά και η προσαρμογή στις εκάστοτε οδηγικές συνθήκες απαιτείται ένα πολύπλοκο λογισμικό, μέρος ενός συστήματος ελέγχου, ενώ η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 56 KWh.

Από το τελευταίο γίνεται σαφές πως ο στόχος των μηχανικών της Ford δεν ήταν η μεγάλη αυτονομία αλλά οι επιδόσεις και έτσι η ηλεκτρική Mustang μπορεί να κινηθεί ακόμα και με 260 χλμ./ ώρα. Μάλιστα σε αυτές τις ταχύτητες, χάρη στον εξελιγμένο αεροδυναμικό σχεδιασμό της ασκείται κάθετη δύναμη που ξεπερνά τα 1.000 κιλά.

Από κει και πέρα την επιβράδυνση έχουν αναλάβει τεράστια φρένα της Brembo, υπάρχει και σύστημα ανάκτηση ενέργειας, ενώ για τα drift υπάρχει και υδραυλικό χειρόφρενο. Μάλιστα ο γνωστός πρωταθλητής drift στις ΗΠΑ Vaungh Gittin Jr είπε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο του άλλαξε όλα όσο ήξερε γύρω από την ισχύ.

Το αν η Ford Mustang Mach-E 1400 περάσει στην παραγωγή σε αυτήν της τη μορφή δεν είναι πιθανό. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως μέρος της τεχνολογίας της θα χρησιμοποιηθεί σε μια πιο σπορ έκδοση της στάνταρ ηλεκτρικής Mustang.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης