ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Renault θα συνεχίσει στη Φόρμουλα 1 ως εργοστασιακή ομάδα

Ως εργοστασιακή ομάδα θα συμμετέχει πλέον η Renault στο πρωτάθλημα της F1 Renault.com

Ένα από τα μίνι σίριαλ των τελευταίων μηνών στη Φόρμουλα 1 έλαβε τέλος, μια και η Renault ανακοίνωσε επίσημα την εξαγορά της ομάδας της Lotus και τη συμμετοχή της από την επόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα ως εργοστασιακή ομάδα.

Στην ουσία η ομάδα που εδρεύει στο βρετανικό Enstone επιστρέφει στην ιδιοκτησία των Γάλλων, που την είχαν στην κατοχή τους από το 2002 έως το 2009, ενώ στη συνέχεια πέρασε για μια 6ετία στη Lotus.

Χαρακτηριστικές για το επόμενο αγωνιστικό βήμα της Renault είναι οι δηλώσεις του ισχυρού άντρα του γαλλο- ιαπωνικού ομίλου, Carlos Ghosn, ο οποίος είπε: «Η Renault είχε δύο επιλογές. Ή να εμπλακεί 100% ή να αποχωρήσει. Μετά από μια προσεκτική εξέταση της κατάστασης αποφάσισα να μείνουμε στη Φόρμουλα 1. Οι τελευταίες λεπτομέρειες που συζήτησα με τους υπεύθυνους της F1 μας έδωσαν τη βεβαιότητα να ανταποκριθούμε στην πρόκληση».

Φυσικά με τη λέξη λεπτομέρειες, ο Ghosn εννοεί τα οικονομικά δεδομένα, ενώ δεν είναι μυστικό πως στο τελευταίο Γκραν Πρι της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι εκπρόσωποι της Renault διαπραγματεύονταν με το «αφεντικό» της F1, Bernie Ecclestone, για πιθανά εξτρά πριμ και μάλλον πείστηκαν από την τελευταία προσφορά του τελευταίου.

Η απόφαση της Renault διασφαλίζει και την παροχή κινητήρων στη Red Bull, παρόλο που θα χρησιμοποιούνται από τη νέα σεζόν με άλλο, ιστορικό για την F1 όνομα, αυτό της TAG Heuer που θα αναλάβει και την εξέλιξή τους. Η δεύτερη ομάδα της Red Bull, η Toro Rosso, θα πάρει τους κινητήρες του 2015 της Ferrari.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης