ΣΠΟΡ

Ο Ολυμπιακός έχασε 4-0 από τη Μπάγερν και παίζει στο φινάλε την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός έχασε 4-0 από τη Μπάγερν και παίζει στο φινάλε την πρόκριση
Reuters / Michael Dalder

Οι ερυθρόλευκοι υποτάχθηκαν στην αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα της Μπάγερν, ακόμη και όταν εκείνη έμεινε με 10 παίκτες, αλλά κρατούν την τύχη της πρόκρισης στους 16 του Champions League στα χέρια τους.

Ακόμη και αν οι ερυθρόλευκοι δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση (πράγμα πολύ δύσκολο μέσα στο Μόναχο έτσι κι αλλιώς) και με αρκετά λάθη, κυρίως στο πρώτο 45λεπτο, δεν μπορούσαν να έχουν διαφορετική τύχη από ότι σχεδόν το 99% των ομάδων παγκοσμίως. Δέχθηκαν 4 γκολ (Ντ. Κόστα, Λεβαντόφσκι, Μίλερ, Κομάν), σίγουρα όμως ο Ολυμπιακός μπορούσε να προσπαθήσει παραπάνω. Και είναι ίσως το μόνο, που μπορεί κάποιος να καταλογίσει στην βραδιά. Ότι δεν έβγαλε κάποιες από τις αρετές του, ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Μπαστούμπερ στις αρχές του β ημιχρόνου, όσο βέβαια θα του επέτρεπε η σούπερ ομάδα του Γκουαρντιόλα. Χωρίς βέβαια να άλλαζε το τελικό αποτέλεσμα. Μόνον οι εντυπώσεις.

Επί της ουσίας τα ματς με την Μπάγερν είναι εκτός προγράμματος, μετά τις 3 νίκες που έχει κάνει ο Ολυμπιακός στον όμιλο. Μπροστά του υπάρχει η πρόκληση της τελευταίας αγωνιστικής, να αποκλείσει την Αρσεναλ (που καθάρισε τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ με 3-0) για πρώτη φορά, μετά το 1999 από τα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Τότε ήταν ο Μπατιστούτα και η Φιορεντίνα με το 0-1 στο Χάιμπουρι. Τώρα ο Ολυμπιακός την υποδέχεται στον Πειραιά και μπορεί ακόμη και με ήττα να περάσει. Αρκεί να μην χάσει με 2 γκολ διαφορά ή με σκορ 3-4, 4-5 κλπ. Και εκεί θα χρειαστεί αγωνιστική υπέρβαση ο πρωταθλητης Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ