ΣΠΟΡ

Ο Σέρβος τεννίστας κατέκτησε και το ATP World Tour Finals νικώντας τον Φέντερερ στον τελικό.

Reuters/Tony O Brien Livepic

Με άνετη επικράτηση επί του Φέντερερ (2-0) σετ ο Σέρβος, νούμερο 1 τεννίστας στον κόσμο ολοκλήρωσε την πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία του σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

Είναι ο κορυφαίος στο τέννις και το απέδειξε και στην Ο2 Arena του Λονδίνου νικώντας 6-3, 6-4 σε 81 λεπτά τον Ρότζερ Φέντερερ και κατακτώντας το τρόπαιο για 4η διαδοχική σεζόν. Κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος στα 46 χρόνια του θεσμού.


(Πηγή: Reuters/Tony O Brien Livepic)

Παράλληλα ο Σέρβος σούπερ σταρ ολοκληρώνει την χρονιά με την καλύτερη συγκομιδή σε τίτλους στην ιστορία του: 15 τελικούς, 11 κορυφαία τρόπαια και ρεκόρ 82-6 (νίκες-ήττες)! Στην καλύτερη χρονιά του το 2011 είχε 10 Κύπελλα και ρεκόρ 70-6. Ασύλληπτα νούμερα για οποιοδήποτε αθλητή στα κορτ. Φαντάζει ο Νόλε να χτυπά δυνατά την πόρτα του «κορυφαίου» όλων των εποχών.

Ήδη πιάνει στην κορυφή με 27 κατακτήσεις τίτλων Masters, τον Ράφαελ Ναδάλ (ο Φέντερερ έχει 24). Και επειδή την δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς, και ο τραπεζικός του λογαριασμός θα φτάσει τα 27 εκατομμύρια € εφέτος, μόνο από τα χρηματικά έπαθλα και συνολικά θα έχει εισπράξει στην καριέρα του περισσότερα από 100 εκατομμύρια €, μόνο από τις νίκες του.


(Πηγή: Reuters/Suzanne Plunkett Livepic)

«Απολαμβάνω κάθε στιγμή στο κορτ και κάνω πραγματικότητα αυτό, που ονειρευόμουν από παιδί. Τώρα ανυπομονώ για δύο εβδομάδες διακοπών με τη γυναίκα και το παιδί μου, για λίγο μακριά από το τένις. Συγχαρητήρια στον Ρότζερ για ένα ακόμη επικό παιχνίδι», δήλωσε ο νικητής, ενώ ιπποτικά ο Ελβετός πρόσθεσε: «Ο Νόβακ το άξιζε. Του αξίζουν συγχαρητήρια για μια απίστευτα καλή σεζόν που έκανε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης