ΣΠΟΡ

Το επετειακό βίντεο της ΑΕΛ για τα 53α γενέθλιά της (vid)

Επετειακό βίντεο για τα 53 χρόνια ζωής της ΑΕΛ EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Η ΑΕΛ γιόρτασε στις 17 Μαΐου τα γενέθλια συμπλήρωσης 53 χρόνων ιστορίας και ετοίμασε ένα όμορφο βίντεο με τις μεγάλες στιγμές του ένδοξου παρελθόντος της.

Η 17η Μαΐου του 1964 αναφέρεται ως η ακριβής ημερομηνία ίδρυσής του συλλόγου. Μετά από συνεχείς συσκέψεις και συζητήσεις πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας η τελευταία και καταλυτική συνέλευση των σωματείων του νομού, στην οποία αποφασίσθηκε η συγχώνευση του Λαρισαϊκού, του Ηρακλή, του Άρη και του Τοξότη.

Η Αθλητική Ένωση Λάρισας ήταν πλέον μια πραγματικότητα και χρώματά της το βυσσινί και το λευκό κι όχι το ασπρόμαυρο, όπως αρχικά είχε αποφασισθεί. Σήμα της το αλογάκι. Τυπικά, η μετατροπή του καταστατικού του Ηρακλή έγινε λίγες ημέρες μετά - την 22α Μαΐου - και η έγκρισή του στις 8 Ιουνίου, έδωσε στην ΑΕΛ υπόσταση.


(Το 1964 "ζωντανεύει" η ΑΕΛ που θα εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελληνικής επαρχίας - Πηγή: www.aelfc.gr)

Η μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του 80 πέτυχε να σπάσει την κυριαρχία των ομάδων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και παραμένει μέχρι σήμερα η μόνη πρωταθλήτρια Ελλάδας από την επαρχία (1988). Εικόνες από εκείνες τις ημέρες, όπως και τις δύο κατακτήσεις του Κυπέλλου (1985, 2007), αλλά και τη συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA του 2007-08 με την πρόκριση επί της Μπλάκμπερν, έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι φίλαθλοι.

(Πηγή: You Tube / AEL FC Official)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης