ΣΠΟΡ

Έτοιμα τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της τελικής φάσης στις 12/12

Reuters/Carl Recine Livepic

Ολοκληρώθηκε το παζλ των ομάδων, που θα λάβουν μέρος στα τελικά του EURO 2016. Στην σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων, το Παρίσι θα φιλοξενήσει την κλήρωση στις 12 Δεκεμβρίου.

Όταν στις 28 Μαϊου του 2010 ανακοινωνόταν η «νίκη» της υποψηφιότητας της Γαλλίας, για να διοργανώσει το EURO 2016, η αισιοδοξία για την «κορυφαία διοργάνωση» όλων των εποχών ήταν διάχυτη. Για πρώτη φορά 24 αντί για 16 ομάδες στα τελικά, 51 αναμετρήσεις και προσμονή για θέαμα αντάξιο των Παγκοσμίων Κυπέλλων με την παρουσία των κορυφαίων ομάδων.

5 ½ χρόνια μετά ο σκεπτικισμός είναι το κυρίαρχο συναίσθημα. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έχουν σπείρει τον φόβο. Οι υπεύθυνοι της UEFA δηλώνουν πανέτοιμοι να εξασφαλίσουν την «έννομο τάξη», κανείς όμως δεν ξέρει τι μπορεί να του επιφυλάσσει ο τυφλός θρησκευτικός φανατισμός. Όχι μόνο το καλοκαίρι στις 9 πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους ομίλους, αλλά σε λιγότερο από μήνα. Όταν στο Palais des Congrès της Γαλλικής πρωτεύουσας, στις 19.00, θα γίνει η κλήρωση.

Επικεφαλής η Γαλλία

Οι διοργανωτές θα τοποθετηθούν αυτόματα στον πρώτο από τους έξι ομίλους, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες έχουν χωριστεί σε 4 γκρουπ με βάση την βαθμολογία τους.
Α ΓΚΡΟΥΠ: Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Βέλγιο
Β ΓΚΡΟΥΠ: Ιταλία, Ρωσία, Ελβετία, Αυστρία, Κροατία, Ουκρανία
Γ ΓΚΡΟΥΠ: Τσεχία, Σουηδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ουγγαρία
Δ ΓΚΡΟΥΠ: Τουρκία, Δημοκρατία της Ιρλανδίας, Ισλανδία, Ουαλία, Αλβανία, Β.Ιρλανδία

Από κάθε όμιλο (6) προκρίνονται οι δύο πρώτοι, αλλά και οι 4 καλύτεροι «τρίτοι», ώστε να προκύψουν 16 ομάδες, που στην συνέχεια θα δίνουν νοκ άουτ αγώνες μέχρι τον τελικό στο Stade de France.

Η UEFA έχει ήδη ξεκινήσει καμπάνια για την τελική φάση με τον πρώτο διαγωνισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου καλεί τους φιλάθλους να ψηφίσουν ποιος θα είναι ο σταρ της διοργάνωσης, ο Κριστιάνο ή ο Ζλάταν!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης