ΣΠΟΡ

Ο Ολυμπιακός εκτοξεύει την αξία του στην Ευρώπη με τη νίκη επί της Άρσεναλ

Ο Ολυμπιακός εκτοξεύει την αξία του στην Ευρώπη με τη νίκη επί της Άρσεναλ
Ο Ολυμπιακός έδειξε ευρωπαϊκό χαρακτήρα στον αγώνα του με την Άρσεναλ (Eurokinissi-ACTION IMAGES)

Παρά την γκρίνια και την μουρμούρα μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Μπάγερν, στην πάντα ανυπόμονη ελληνική κερκίδα, ο Μάρκο Σίλβα και οι παίκτες του απέδειξαν στο Λονδίνο ότι η φετινή χρονιά μπορεί να είναι διαφορετική από τις προηγούμενες.

Η κυριαρχία των ερυθρόλευκων εντός συνόρων είναι καθολική τα τελευταία χρόνια. Ο μεγάλος καημός, όμως, των οπαδών της ομάδας είναι η ευρωπαϊκή διάκριση. Παρότι το Europa League μοιάζει πιο εφικτός στόχος για τους ελληνικούς συλλόγους, τίποτε δεν είναι πιο θελκτικό από την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς του Champions League. Έστω και μία διπλή αναμέτρηση στους «16» φαντάζει ορισμένες φορές καλύτερη από την πιθανότητα να φτάσει η ομάδα πολύ ψηλά, στο «μικρό αδελφάκι».

Στο Λονδίνο, λοιπόν, ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα πρόσωπο που περίμεναν οι οπαδοί του με ανυπομονησία, μετά τον αποκλεισμό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την εποχή Μίτσελ, και κυρίως, μετά τη σπουδαία ομάδα του Βαλβέρδε που αποκλείστηκε από την Μέταλιστ σε μια χρονιά γεμάτη προσδοκίες.

Κόντρα σε μια καλύτερη ομάδα, όπως παραμένει η Άρσεναλ, είχε άψογη τακτική παρουσία, σωστή αμυντική λειτουργία και άριστη επιθετική ανάπτυξη. Γι αυτό και η νίκη αντιμετωπίστηκε από το σύνολο του ευρωπαϊκού Τύπου, όχι σαν ένα πυροτέχνημα -τέτοιο έμοιαζε η επικράτηση, επί των «μπέμπηδων» στο Καραϊσκάκης, με τον αποκλεισμό, εν συνεχεία, στο «Θέατρο των Ονείρων- αλλά η αποτύπωση της προσπάθειας και της εικόνας των δύο ομάδων, στο χορτάρι του Emirates, το βράδυ της Τρίτης.

Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε πόντους δίπλα στο όνομα του, όχι μόνο σε πρεστίζ αλλά και ουσιαστικά, καθώς μετά την ήττα από τους Βαυαρούς, είχε υποχωρήσει στην 26η θέση της κατάταξης των συμμετεχόντων στο φετινό Champions League. Με το τρίποντο, κέρδισε τρεις θέσεις (23η) και πάει στη διπλή, καθοριστική αναμέτρηση, με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ (παρέμεινε στην 25η, στην οποία βρέθηκε μετά τη νίκη στην πρεμιέρα, επί των «κανονιέρηδων»), όχι ως αουτσάιντερ, αλλά ως φαβορί για τους αναλυτές. Σε δύο ματς που μπορεί από την 4η κιόλας αγωνιστική να τον φέρουν μπροστά σε αυτό που φάνταζε απίθανο όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων, τον Αύγουστο: να είναι αυτός που θα «κουνήσει το σεντόνι» την άνοιξη μαζί με την Μπάγερν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ