ΣΠΟΡ

Αποφασισμένοι στην Γαλλία για την διεξαγωγή της διοργάνωσης το καλοκαίρι

Αποφασισμένοι στην Γαλλία για την διεξαγωγή της διοργάνωσης το καλοκαίρι
Κανονικά το EURO 2016 EPA/UWE ANSPACH

Παρά τις αρχικές σκέψεις για αλλαγή τόπου διεξαγωγής του EURO, οι Γάλλοι εμφανίζονται έτοιμοι να εξασφαλίσουν, ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό το ερχόμενο καλοκαίρι.

Λίγες μόνον ώρες μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι, υπήρξαν φωνές στην UEFA, που έκαναν λόγο για αλλαγή της έδρας της τελικής φάσης του EURO 2016. Με το Stade de France, που θα φιλοξενήσει τον τελικό, να αποτελεί κύριο στόχο των τζιχαντιστών, ήταν λογικό να υπάρξει σκεπτικισμός, για το κατά πόσον μπορούσαν τα οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας να αποτρέψουν ένα πιθανό αιματοκύλισμα. Να υπενθυμίσουμε ότι η εκτελεστική επιτροπή της UEFA έχει ήδη επιλέξει 10 γήπεδα: δύο στο Παρίσι (Stade de France και Parc de Princes), και τα στάδια στις πόλεις Μαρσέιγ, Λυόν, Λίλ, Μπορντό, Σεντ Ετιέν, Νις, Λανς και Τουλούζ.

Ωστόσο ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Ζακ Λαμπέρτ εξέφρασε την Κυριακή την αντίθεση του, μιλώντας στον γαλλικό ραδιόφωνο RTL: «η σκέψη να ακυρώσουμε την διεξαγωγή του EURO είναι σαν να παίζουμε το παιχνίδι των τρομοκρατών. Το ρίσκο είχε ανέβει ένα επίπεδο από τον Ιανουάριο, και την επίθεση στο Charlie Hebdo, τώρα απλώς ανέβηκε ακόμα υψηλότερα. Θα πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις για να διεξαχθεί το EURO κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Η ασφάλεια στα γήπεδα λειτουργεί καλά. Το ρίσκο βρίσκεται περισσότερο στους δρόμους, σε αυθόρμητες συναθροίσεις», κατέληξε.

Κανονικά το φιλικό Αγγλίας-Γαλλίας

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απόφαση να διεξαχθεί κανονικά το φιλικό της Αγγλίας με την Γαλλία την Τρίτη στο Ουέμπλεϊ. Πρώτοι οι Γάλλοι επιβεβαίωσαν την αλλαγή της αρχικής τους απόφασης για ματαίωση του, και προστέθηκε και η FA με επίσημη ανακοίνωση της.

Ο πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας, Γκρεγκ Ντάικ, πρόσθεσε ότι θα υπάρξει κοινή δράση, ώστε να σταλεί και ένα μήνυμα την Τρίτη το βράδυ από το γήπεδο: «θα συζητήσουμε, πως θα αναλάβουμε κοινή δράση και τις ενέργειες μας, για τα τραγικά γεγονότα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι Άγγλοι φίλαθλοι θα είναι στο πλευρό μας και θα μας βοηθήσουν να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους φίλους από την άλλη πλευρά της Μάγχης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ