ΣΠΟΡ

NBA: 40άρα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τους Λέικερς

NBA: 40άρα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τους Λέικερς
Απελπιστικά μόνος του ο Αντετοκούνμπο με τους Λέικερς Instagram / @bucks

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε νέο ρεκόρ καριέρας με 41 πόντους, αλλά οι Μπακς έχασαν από τους Λέικερς με 122-114 στην έδρα τους και μοιάζουν πλέον πολύ αδύναμοι για είσοδο στα play off του NBA, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Τζαμπάρι Πάρκερ.

 

Ο Κρις Μίντλετον είναι ακόμη φανερά ανέτοιμος από την αποχή του και δεν μπορεί να προσφέρει ακόμη στο σκοράρισμα και οι άλλοι παίκτες των Μπακς δεν έχουν την προσωπικότητα και την εμπειρία για να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Μπρόγκντον είχε 18 και ο Μπίσλι 15 πόντους, με όλους τους υπόλοιπους απλά μονοψήφιους.

41pointsGiannis


(Πηγή: Twitter / @bucks)

Έμεινε λοιπόν να παλεύει μόνος του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έκανε νέο ρεκόρ καριέρας με τους 41 πόντους (το προηγούμενο με την Ουάσινγκτον παραμονή Χριστουγέννων με 39) επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη ότι θα εκτοξεύσει τους αριθμούς του μετά τον τραυματισμό του Πάρκερ: σε 41.33 είχε 11/20 2π., 1/6 3π., 18/21 βολές, 8 ρ., 6 ασ., 2 κλ., 3 κοψ., και 5 λάθη, που όμως δεν ήταν αρκετά για να γλυτώσουν τα "ελάφια" από την πρώτη εντός έδρας από τους Λέικερς (προηγήθηκαν και με 27 πόντους στην γ περίοδο) από το 2010.

Τα ξημερώματα το Μιλγουόκι ταξιδεύει για την Ιντιάνα (02.00) χωρίς μάλιστα τον Μίντλετον (απόφαση του Κιντ για να ξεκουραστεί), ενώ την Τρίτη υποδέχεται το Ντιτρόιτ (03.00) σε μια προσπάθεια να ανακάμψει.

Και τώρα All Star Game για τον Giannis

Πάντως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πλέον αρχίσει να σκέφτεται και την πρώτη του παρουσία στο All Star Game στο ερχόμενο Σ/Κ στη Νέα Ορλεάνη. Πριν το ματς με τους Λέικερς πήρε και την φανέλλα με την οπόια θα είναι στην βασική 5άδα της Ανατολής από τα χέρια του Μάικλ Ρεντ, του τελευταίου παίκτη των Μπακς, που αγωνίστηκε σε All Star.

Έγραψε ιστορία στο NBA ο Γκριν

Η βραδιά πάντως ήταν ιστορική για το NBA καθώς στον αγώνα των Γουόριορς με τους Γκρίζλις, 122-107, ο Ντρέιμοντ Γκριν έκανε triple double δίχως να έχει διψήφιο αριθμό πόντων, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ κανείς παίκτης στα 70 χρόνια της λίγκας.

Ο Γκριν είχε 4 πόντους και 12 ριμπ., 10 ασσ. και 10 κλεψίματα, ενώ έκανε και 5 κοψίματα σε μια εμφάνιση, που ο προπονητής του Στιβ Κερ χαρακτήρισε την πιο "κυριαρχική" στην ιστορία.

Διαβάστε σχετικά

NBA: O τραυματισμός του Πάρκερ και η «μοναξιά» του Αντετοκούνμπο