ΣΠΟΡ

NBA: O τραυματισμός του Πάρκερ και η «μοναξιά» του Αντετοκούνμπο

NBA: O τραυματισμός του Πάρκερ και η «μοναξιά» του Αντετοκούνμπο
Μόνος του πλέον ο Αντετοκούνμπο μετά τον τραυματισμό του Πάρκερ Reuters / Benny Sieu-USA TODAY Sports

Η είδηση του πολύ σοβαρού τραυματισμού του Τζαμπάρι Πάρκερ έχει προκαλέσει ένα κύμα συμπαράστασης από τον κόσμο του NBA στον άτυχο παίκτη των Μιλγουόκι Μπακς, αλλά αφήνει και μόνο του πλέον τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην προσπάθεια για είσοδο στα play off.

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ είχε εξελιχθεί στον 2ο πόλο της ομάδας του Μιλγουόκι, παίρνοντας πολλές προσπάθειες στα παιχνίδια και όταν η άμυνα των αντιπάλων προσαρμοζόταν στον Αντετοκούνμπο, τότε η δικιά του συνεισφορά ήταν η καθοριστική για τη νίκη ή την ήττα των Μπακς. Δεν είναι τυχαίο ότι είχε καταλάβει υψηλή θέση στην ψηφοφορία για το All Star Game. Όμως ο τραυματισμός του στο ματς με το Μαϊάμι ήταν τελικά πολύ σοβαρός: ρήξη χιαστών και 12 μήνες εκτός δράσης.

2016 12 13T030423Z 2085572540 NOCID RTRMADP 3 NBA MILWAUKEE BUCKS AT TORONTO RAPTORS


(Πάρκερ (αρ.) και Αντετοκούνμπο (δ) σε αμυντική προσπάθεια - Πηγή: Reuters / Dan Hamilton-USA TODAY Sports)

Αυτός ήταν ο δεύτερος σοβαρός τραυματισμός του 22χρονου φόργουορντ, δυστυχώς στο ίδιο γόνατο, στην 2η χρονιά του στο NBA όπου έβλεπε τους μέσους όρους του να ανεβαίνουν με γεωμετρική πρόοδο: 20,1 πόντους, 6,2 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 1,0 κλέψιμο κατά μέσο όρο, με 49,0% στα σουτ.

Το μήνυμα του Αντετοκούνμπο

Όλος ο οργανισμός του NBA στέλνει τις τελευταίες ώρες μηνύματα συμπαράστασης στον Τζαμπάρι Πάρκερ για γρήγορη επιστροφή και ταχεία ανάρρωση του Αμερικανού παίκτη.

Το μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα, δείχνοντας την καλή σχέση που είχαν οι δύο παίκτες και καθόλου ανταγωνισμό: "Ο Jabari Parker χρειάζεται τον καθένα από εσάς παιδιά αυτή τη στιγμή, να του ευχηθείτε να έχει γρήγορη ανάρρωση. Θα προσεύχομαι για σένα αδερφέ".

https://www.instagram.com/p/p

Η απουσία του Πάρκερ φορτώνει τώρα όλο το βάρος στις πλάτες του Giannis, τουλάχιστον μέχρι να βρει αγωνιστικό ρυθμό ο Κρις Μίντλετον, που γύρισε και αυτός μόλις, από την εγχείρηση του περασμένου Σεπτεμβρίου. Οι αντίπαλες άμυνες θα προσαρμόζονται βέβαια πολύ περισσότερο και ο Αντετοκούνμπο θα πρέπει να βλετιώσει πολύ και το μακρινό του σουτ, όταν δεν θα έχει τους διαδρόμους προς το καλάθι.

Από την άλλη οι αριθμοί του Αντετοκούνμπο είναι πολύ πιθανό να ανέβουν ακόμη περισσότερο (ιδιαίτερα στο σκοράρισμα, αφού όλοι θα τον αναζητούν), καθώς δεν υπάρχει άλλος παίκτης αυτή την στιγμή να καλύψει την παραγωγικότητα του Πάρκερ (Μπίσλι και Τελέτοβιτς, που θα κληθούν να καλύψουν το κενό του είναι ρολίστες μέχρι τώρα με μεγάλα παιχνίδια, αλλά δίχως συνέπεια). Αν πάντως καταφέρει μόνος του να βάλει τους Μπακς στα play off τότε θα εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο την αξία του στο NBA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ