ΣΠΟΡ

«Δώστε μια ευκαιρία στους πρόσφυγες»: Η έκκληση του Λόβρεν & το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ

«Δώστε μια ευκαιρία στους πρόσφυγες»: Η έκκληση του Λόβρεν & το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ
Reuters / Phil Noble

«Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θέλουν να προστατευθούν από τους πρόσφυγες. Πρέπει, όμως, να συνειδητοποιήσουν ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν σπίτια. Κι αυτό δεν είναι δικό τους λάθος. Παλεύουν για τη ζωή τους και για να σώσουν τα παιδιά τους. Το έζησα και εγώ αυτό και γνωρίζω καλά πως είναι. Δώστε μια ευκαιρία στους πρόσφυγες. Άλλωστε φαίνεται ποιοι είναι καλοί και ποιοι όχι...» Τα παραπάνω λόγια δεν ανήκουν σε κάποιο φτωχό Σύρο, αλλά σε έναν πλούσιο ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ...

Ο Ντέγιαν Λόβρεν απολαμβάνει σήμερα μια άνετη ζωή χάρη στο ταλέντο που του χάρισε ο Θεός. Αγωνίζεται σε μια από τις ιστορικότερες και κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, τον ακολουθεί κόσμος και κοσμάκης στα social media, παιδάκια ονειρεύονται να γίνουν μια μέρα σαν αυτόν. Όταν ήταν αυτός, όμως, παιδάκι, η ζωή ήταν εντελώς διαφορετική και τίποτα δεν προμήνυε ένα τόσο ευτυχές μέλλον.

Γεννημένος το 1989 στη Ζένιτσα, ο Λόβρεν βρέθηκε στη δίνη του πολέμου της Βοσνίας πριν καν αρχίσει καλά καλά να καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του. Οι γονείς του, δυο νέοι άνθρωποι, ο Σάσα και η Σίλβα, τον άρπαξαν στην αγκαλιά τους και εγκατέλειψαν τη χώρα. Αυτός στάθηκε τυχερός. Πολλοί συμπατριώτες του, όμως, όχι. Πολλοί συνομήλικοί του, δεν πρόλαβαν καν να γευτούν τη χαρά του παιχνιδιού, παρά μόνο τον τρόμο της ρουκέτας.

Στο κανάλι της Λίβερπουλ φιλοξενείται ολόκληρο το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ διάρκειας 22 λεπτών - Δείτε το πατώντας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ