ΣΠΟΡ

Έτοιμοι να «σπάσουν» το φράγμα των 700 εκατομμυρίων € οι «μπέμπηδες»

Έτοιμοι να «σπάσουν» το φράγμα των 700 εκατομμυρίων € οι «μπέμπηδες»
Τρελλά έσοδα για την Γιουνάιτεντ Reuters/Darren Staples

«Χρυσές δουλειές» κάνουν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είδαν τα έσοδα τριμήνου (μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου) να εκτοξεύονται στα 174,28 εκατομμύρια € (ποσοστό 39,3%), περισσότερα από τον αρχικό προϋπολογισμό του συλλόγου.

Οι πωλήσεις της νέας φανέλλας για την σεζόν 2015-16, αλλά και τα έσοδα από το Champions League, έφεραν τα επιπλέον χρήματα στα ταμεία της Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τα συνολικά έσοδα της χρονιάς, εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα 500-510 εκατομμύρια λίρες- πάνω από 705 εκατομμύρια €. Ποσό που δεν έχει ποτέ κανένας σύλλογος ξεπεράσει!

Το καλοκαίρι του 2014 η ομάδα υπέγραψε 10ετή συμφωνία με την Adidas, ύψους 750 εκατομμυρίων λιρών, ενώ εφέτος επέστρεψε και στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, με αύξηση εσόδων από χορηγίες και τηλεοπτικά δικαιώματα. Ήδη το τρίμηνο υπέγραψε 4 νέες χορηγίες, επενδύοντας και στις νέες τεχνολογίες, που θα της επιτρέψουν να «κερδίσει» ακόμη περισσότερα κοινά παγκοσμίως.

Στο μοναδικό που υπάρχει μια πτώση είναι στα κέρδη, σχεδόν στο μισό (7,8 εκατ, € από 13 πέρυσι), που όμως οφείλονται κυρίως στο «ισοζύγιο» των μετεγγραφών (το «πάρε-δώσε» της ομάδας στο μετεγγραφικό παζάρι).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ