ΣΠΟΡ

NBA: ρεκόρ καριέρας ο Αντετοκούνμπο κόντρα στην Ουάσιγκτον

NBA: ρεκόρ καριέρας ο Αντετοκούνμπο κόντρα στην Ουάσιγκτον
Reuters / Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

Εκπληκτικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη νίκη των Μπακς επί των Ουίζαρντς με 123-96 καθώς έκανε ρεκόρ καριέρας με 39 πόντους στο NBA και αποθεώθηκε από το κοινό του Μιλγουόκι.

Ο Αντετοκούνμπο έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στο NBA ξεπερνώντας το προσωπικό ρεκόρ πόντων (34 από το ματς με το Κλίβελαντ) παίζοντας εκπληκτικά για 33 λεπτά και θα μπορούσε μάλιστα να έχει την πρώτη του "40άρα", αν ευστοχούσε στις βολές, 6 λεπτά πριν το τέλος, πριν ο Τζέισον Κιντ τον αποσύρει στον πάγκο.

2016 12 24T015006Z 1509349252 NOCID RTRMADP 3 NBA WASHINGTON WIZARDS AT MILWAUKEE BUCKS


(Πηγή: Reuters / Jeff Hanisch-USA TODAY Sports)

Ο Giannis είχε 12/19 διπ., 0/1 τρ., 15/17 βολ., 8 ριμπ., 6 ασσ., 2 κλ., 1 κοψ. και μόλις 1 λάθος και αποθεώθηκε από το κοινό του Μιλγουόκι, που φώναζε ρυθμικά "MVP, MVP" την ώρα που κατευθυνόταν στον πάγκο.

"Το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου εκείνη τη στιγμή, ήταν "γουάου". Να είμαι στην γραμμή των βολών και το γήπεδο να φωνάζει MVP, ένα απίθανο συναίσθημα. Όμως τώρα το αφήνω πίσω μου και επικεντρώνομαι στο επόμενο παιχνίδι. Απόψε το μυστικό (μετά από 2 ήττες) ήταν ότι τρέξαμε, αμυνθήκαμε, σουτάραμε καλά. Έπρεπε να κερδίσουμε απόψε. Κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα και βρήκαμε ελεύθερα σουτ. Οι συμπαίκτες μου έκαναν εκπληκτική δουλειά και με έβρισκαν στην κατάλληλη θέση. Οφείλω τα πάντα στους συμπαίκτες μου" ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Αντετοκούνμπο στην τηλεόραση, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Και λίγο αργότερα στα αποδυτήρια, έδειχνε πόσο ταπεινός είναι λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι απέχει πολύ ακόμη από το να είναι MVP.

Με ρεκόρ 14-14 τα "ελάφια" ανέβηκαν και πάλι στην 7η θέση της Ανατολής και επόμενο παιχνίδι τους είναι ξημερώματα Τρίτης (02.00) και πάλι με τους "μάγους", αυτή την φορά στην Ουάσιγκτον.

"Η εθνική δεν φοβάται κανέναν ! "

Σε συνέντευξή του στην επίσημη σελίδα της ΕΟΚ, ο Αντετοκούνμπο μίλησε και για την εθνική ομάδα και το επόμενο EUROBASKET τονίζοντας ότι δεν φοβόμαστε κανέναν και αφήνοντας να εννοηθεί, ότι θα είναι κανονικά στο παρκέ, μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς.

«Δεν φοβόμαστε κανέναν! Όλα τα παιδιά, παρά το ότι είμαστε θεωρητικά η νέα γενιά της Εθνικής Ομάδας, έχουμε παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο και αρκετά παιχνίδια στα πόδια μας. Το κίνητρο όταν παίζεις για την πατρίδα σου είναι πάντα ισχυρό. Οπότε όπως και πριν πρωταρχική ευθύνη όλων είναι να γίνουμε ΟΜΑΔΑ».

Στην κορυφή του Top-10

Και το κερασάκι ήταν η παρουσία του Αντετοκούνμπο στην κορυφή του Top-10 της αγωνιστικής, με ένα απίστευτο κάρφωμα σε αιφνιδιασμό, πατώντας ελάχιστα μετά την γραμμή των βολών.

(Πηγή: You Tube / NBA)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ