ΣΠΟΡ

Αλλαγές στην μορφή του Champions League αποφάσισε η UEFA

Reuters / Sergio Perez Livepic

Σημαντικές αλλαγές στην ώρα των αγώνων του Champions League, αλλά και στον υπολογισμό της βαθμολογίας της κάθε ομάδας, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, που συνεδρίασε στη Νυόν. 

Η σημαντικότερη αλλαγή που επηρρεάζει τα τηλεοπτικά, αλλά και τη συνήθεια των φιλάθλων αφορά την έναρξη των αγώνων καθώς πλέον εγκαταλείπεται η γνωστή ώρα στις 21.45 (20.45 CET) και το πρόγραμμα θα γίνεται σε δύο δόσεις: δύο ματς στις 20.00 (19.00 CET) και τα υπόλοιπα έξι στις 22.00 (21.00 CET).

Η απόφαση αυτή λήφθηκε με το σκεπτικό να έχουν οι φίλαθλοι τη δυνατότητα να βλέπουν live περισσότερα παιχνίδια, αλλά δεν αποκλείεται να έχει παίξει ρόλο ότι πολλά παιχνίδια, που γίνονται στην Ανατολική Ευρώπη (λόγω καιρού) ή την Τουρκία (λόγω της επίσημης ώρας στην χώρα) έτσι κι αλλιώς μεταφέρονται νωρίτερα.


(Η εκτελεστική της UEFA στη Νυόν - Πηγή: Reuters / Denis Balibouse)

Επίσης αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της βαθμολογίας των ομάδων καθώς δεν θα υπολογίζεται καθόλου η βαθμολογία της χώρας (που έδινε μέχρι σήμερα το 20%), ώστε να είναι πιο αντικειμενική η κατάταξη ομάδων ακόμη και από Ομοσπονδίες που δεν έχουν υψηλή βαθμολογία (και αντίστοιχα να μην ευνοούνται ομάδες από χώρες με υψηλό εθνικό συντελεστή), ενώ δεν θα υπάρχει και bonus για κατάκτηση τίτλων. Μόνο από τα αποτελέσματα της τελευταίας 5ετίας θα προκύπτει η θέση του κάθε συλλόγου.


(Ο Γ.Γρ. της UEFA Θόδωρος Θεοδωρίδης (αρ.) και ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν (δ) - Πηγή: Reuters / Denis Balibouse)

Επιπλέον διαφοροποιείται κάπως ο τρόπος υπολογισμού των βαθμών των ομάδων, σε ό,τι αφορά τη διανομή των κερδών, ενώ το Champions League θα συνεισφέρει 50 εκατ. € στις ομάδες που αγωνίζονται στο Europa League και άλλα 10 εκατ. € σε εκείνες των προκριματικών της 2ης διοργάνωσης. Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από την τριετία 2018-2021.

Τέλος ανακοινώθηκε ότι ο τελικός του Champions League το 2018 θα γίνει στη Λυόν (το 2017 θα γίνει στο Μιλένιουμ του Κάρντιφ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης