ΣΠΟΡ

NBA: τα 22 κλείνει σήμερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αντετοκούνμπο εναντίον Γκασόλ Reuters / Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

Ημέρα γενεθλίων για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1994 και οι ευχές δεν έχουν σταματήσει για τον άσσο των Μιλγουόκι Μπακς, που πρόσθεσε μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση κόντρα στους Σπερς τα ξημερώματα και παρά την ήττα με 97-96 σε ένα κλειστό ματς, απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια του Γκρεγκ Πόποβιτς.

Ο προπονητής του Σαν Αντόνιο και ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος και του NBA έκανε ουσιαστικά το καλύτερο δώρο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τα λόγια του, προβλέποντας ένα λαμπρό μέλλον: «παίρνει χρόνο στους παίκτες να εξελιχθούν σε σταρ του ΝΒΑ. Δεν γίνεται αμέσως, εκτός κι αν είσαι ο Γκαρνέτ, ο Σακίλ ή ο Κόμπι. Αν και ούτε με τον Κόμπι δεν έγινε αμέσως, τώρα που το σκέφτομαι. Ο Αντετοκούνμπο είναι ακόμη ένας νέος που μαθαίνει πολλά για το τι μπορεί να κάνει στο παιχνίδι. Κάθε καλοκαίρι προσθέτει πράγματα στο ρεπερτόριό του. Δεν είναι απλώς ένας αθλητής πλέον. Δεν είναι απλώς ένα φαινόμενο με μακριά άκρα και αθλητικά προσόντα. Έχει μάθει πώς να παίζει πια. Έχει μάθει να διαχειρίζεται το χρόνο και το σκορ και πώς να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του. Όλα αυτά τα στοιχεία σε κάνουν σταρ του ΝΒΑ με την πάροδο του χρόνου. Ο Κογουάι Λέοναρντ δεν τα έκανε όλα αυτά όταν πρωτοήρθε στο ΝΒΑ. Χρειάζεται χρόνος για να τα πετύχεις. Για μένα δεν είναι καθόλου έκπληξη αυτό που κάνει ο Γιάννης» ήταν τα λόγια του Πόποβιτς.


(Πηγή: Reuters / Jeff Hanisch-USA TODAY Sports)

Ο Giannis παρότι φορτώθηκε νωρίς με φάουλ ήταν με 22 πόντους, 11 ριμπάουντς, 2 ασσίστς, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο σε 29 λεπτά ο κορυφαίος των "ελαφιών", με τον Τζαμπάρι Πάρκερ να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 23 πόντους, αλλά ο All Star των Σπερς Λα Μάρκους Όλντριτς ήταν ο καταλύτης με το καλάθι που σημείωσε 21'' πριν το τέλος, ένα καθοριστικό ριμπάουντ στο σουτ του Τελέτοβιτς και δύο σπουδαίες άμυνες στους δύο καλύτερους παίκτες του Μιλγουόκι για το τελικό 97-96.

Ο Αντετοκούνμπο πάντως παρά την πίκρα του για τον τρόπο που χάθηκε η νίκη, έκανε και πλάκα για τα γενέθλια του λέγοντας ότι θα πάει για ... γύρο: «Θα περάσω χρόνο με την οικογένειά μου. Μάλλον θα πάμε έξω για φαγητό. Δεν ξέρω, ίσως φάμε λίγο γύρο. Θα δούμε» είπε χαμογελαστά και συνέχισε. «Δεν έχεις την πολυτέλεια να κάνεις λάθη απέναντι σε μια τέτοια ομάδα, γιατί θα σε τιμωρήσει. Είχαμε μεγάλη διαφορά και τη χάσαμε. Η τελευταία μας επίθεση ήταν καλή, έδωσα στον Ντελαβεντόβα κι αυτός την έξτρα πάσα στον Τελέτοβιτς, αλλά αστόχησε. Συμβαίνουν αυτά».

Το Μιλγουόκι πάντως τίμησε τον σταρ του και ήδη στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο Facebook υπάρχει η σχετική ανάρτηση στα Ελληνικά για τις ευχές που μπορούν να δώσουν οι φίλαθλοι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.


(Πηγή: FACEBOOK / @milwaukeebucks)

Λίγο αργότερα μάλιστα φρόντισε να κάνει και προσφορά στους φιλάθλους των Μπακς, που θα πληρώσουν μόνον 22$ λόγω των 22ων γενεθλίων του Γιάννη, για τα ματς με Σικάγο και Κάβαλιερς μέσα στον Δεκέμβριο.

Και ο οργανισμός του NBA έκανε τη δική του αναφορά στα γενέθλια του Αντετοκούνμπο, παρουσιάζοντας τον ως αρχαίο Έλληνα θεό.

Ο ίδιος πάντως είχε μια ακόμη σπουδαία διάκριση λίγο πριν το τζάμπολ αφού ανακηρύχθηκε παίκτης της εβδομάδας στην Ανατολική περιφέρεια.

Επόμενο ματς τώρα ξημερώματα Πέμπτης (03.00) με τους Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης