ΣΠΟΡ

NBA: εκπληκτικά στατιστικά του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ξεκίνημα της σεζόν

NBA: εκπληκτικά στατιστικά του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ξεκίνημα της σεζόν
ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ERIK S. LESSER

Συμπληρώνοντας ένα μήνα παιχνιδιών οι Μιλγουόκι Μπακς ετοίμασαν ένα αφιέρωμα στα πεπραγμένα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μέχρι τώρα και στους αριθμούς του, που είναι πραγματικά εντυπωσιακοί.

Ο Giannis μέχρι σήμερα έχει 21.8 πόντους, 8.9 ριμπάουντς, 5.5 ασσίστς, 2.1 κοψίματα και 1.9 κλεψίματα μέσους όρους (που συνιστούν έτσι κι αλλιώς ρεκόρ καριέρας), όπως και ποσοστό 51.8% εντός παιδιάς (επίσης το υψηλότερο μέχρι τώρα του Γιάννη). Τα νούμερα αυτά τον κάνουν το μόνο παίκτη μέχρι τώρα σε όλο το NBA, με μέσο όρο πάνω από 20 πόντους, 8 ριμπάουντς, 5 ασσίστς, 2 μπλοκ και 1.5 κλεψίματα.

17309277


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ERIK S. LESSER)

Εφόσον ο Αντετοκούνμπο συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό μέχρι τέλος, τότε θα μπει σε μια ξεχωριστή ελίτ του αθλήματος, που ολοκήρωσε μια σεζόν με περισσότερους από 21.0 πόντους, 8 ριμπάουντς και 5 ασσίστς: θα βρεθεί μαζί με τους Μάικλ Τζόρνταν, Μάτζικ Τζόνσον, Λάρι Μπερντ, Καρίμ Αμπντουλ Τζαμπάρ και Σκότι Πίπεν!

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην ικανότητα του στα κλεψίματα και τα μπλοκ, κατηγορία στην οποία ο Greek Freak "παίζει μόνος" του και μάλιστα στο σχετικό σχεδιάγραμμα είναι στην κορυφή (αν έχεις περισσότερα κλεψίματα από μπλοκ είσαι στα δεξιότερα του διαγράμματος, ενώ στο αντίστροφο ψηλότερα).

GettyImages 520998942


(Πηγή: Getty Images / MIKE MC GINNIS)

Περιμένοντας πάντως την μεγάλη αναμέτρηση με τους Γουόριορς του Στεφ Κάρι ξημερώματα Κυριακής (03.30 OTE TV), ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην εκπομπή για το NBA, Inside Stuff και έπαιξε ... πινγκ πονγκ, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ