ΣΠΟΡ

Λίβερπουλ - Τσέλσι 2-1: Δεν αφήνουν το ρετιρέ οι «κόκκινοι»

Λίβερπουλ - Τσέλσι 2-1: Δεν αφήνουν το ρετιρέ οι «κόκκινοι»
AP Photo/Jon Super

Δεν αφήνει το «ρετιρέ» η Λίβερπουλ. Γνωρίζοντας από πριν για τη «δραματική» νίκη της Μάντσεστερ Σίτι στο «Μολινό» με το γκολ του Στόουνς στο 90'+5, οι «κόκκινοι» τα κατάφεραν απέναντι στην προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, Τσέλσι, νίκησαν με 2-1 στο «Άνφιλντ» και μετά από 8 αγωνιστικές στην Premier League εξακολουθούν ν'  απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής.

Ενόψει της «καυτής» εβδομάδας που ακολουθεί (με Λειψία εκτός στο Champions League και Αρσεναλ αμέσως μετά στο πρωτάθλημα στο Λονδίνο) η ομάδα του Άρνε Σλοτ έκανε το καθήκον της στο πρώτο μεγάλο ματς του Ολλανδού προπονητή στο «Άνφιλντ».

Είδε την ομάδα του να αντιδρά γρήγορα στο γκολ-ισοφάρισης του Τζάκσον στο 48' (με τον Τζόουνς στο 51'), επεκτείνοντας το ρεκόρ του, καθώς ουδείς άλλος προπονητής είχε ξεκινήσει στη Λίβερπουλ με 10 νίκες στους πρώτους 11 αγώνες του, ενώ παράλληλα έχει οδηγήσει τη Λίβερπουλ στη καλύτερη εκκίνησή της στην Premier League μετά τη σεζόν 2019/20, όταν και στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Η ξέφρενη πορεία της Τσέλσι σταμάτησε πριν τη διακοπή στο παιχνίδι με τη Νότιγχαμ (1-1), βάζοντας τέλος στο σερί των 5 διαδοχικών νικών εντός κι εκτός των συνόρων. Τέσσερις ημέρες πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για την 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League η Τσέλσι γνώρισε την 2η εφετινή της ήττα εντός των τειχών μένοντας στο -7 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Εντσο Μαρέσκα: Σάντσες, Τζέιμς (53' Βέιγκα), Ανταραμπιόγιο (53' Μπαντιασίλ), Λάβια (53΄ Φρενάντες), Γκουστό, Καϊσέδο, Λάβια, Μαντουέκε (76' Ενκουνκού), Πάλμερ, Σάντσο (46' Νέτο), Τζάκσον