ΣΠΟΡ

Παρί - Παναθηναϊκός 84-80: Πάλεψε στο τέλος για την ανατροπή το «Τριφύλλι»

EUROKINISSI

Τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ του δευτέρου ημιχρόνου, αποτέλεσαν «πληγή» για τον Παναθηναϊκό στο Παρίσι, εκεί όπου υπέστη την πρώτη εφετινή ήττα του στη Euroleague.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 84-80 από την «σταχτοπούτα» Παρί, για την 3η αγωνιστική, με τους Γάλλους να καταγράφουν την πρώτη νίκη της Ιστορίας τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και μάλιστα απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός αποσυντονίστηκε πλήρως στην τρίτη περίοδο όταν οι Γάλλοι κυριάρχησαν στα επιθετικά ριμπάουντ, βρήκαν δεύτερες ευκαιρίες στην επίθεση και αξιοποίησαν όλα τα λάθη του Παναθηναϊκού, ξεφεύγοντας με 60-48 στο 26΄. Την... παραφωνία των ριμπάουντ συμπλήρωσαν η αστοχία και τα λάθη από τους πρωταθλητές Ευρώπης στο τέταρτο δεκάλεπτο, με το αμφιλεγόμενο φάουλ του Ναν και την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Αταμάν στα 3:42΄ πριν από τη λήξη, να γέρνουν ουσιαστικά την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων (78-68), καθώς ο χρόνος δεν ήταν ικανός για την ανατροπή από τους «πράσινους».

Ο Ματίας Λεσόρ κατέθεσε και την ψυχή του στο παρκέ, τελειώνοντας τον αγώνα με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (19) και ριμπάουντ (11), αλλά δεν ήταν αρκετός... Ο Κέντρικ Ναν τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, αλλά ήταν άστοχος, ενώ 14 πρόσθεσε ο Λορέντζο Μπράουν, σε μία βραδιά που ο Παναθηναϊκός δεν πήρε βοήθειες από τους Κώστα Σλούκα, Ιωάννη Παπαπέτρου, Ντίνο Μήτογλου και Ομέρ Γιούρτσεβεν.

Από τους Γάλλους, ο Ναδίρ Χίφι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 20 πόντους, ενώ στους 16 σταμάτησε ο Τι Τζέι Σορτς και στους 14 ο Κόλιν Μάλκολμ.

O Παναθηναϊκός επικεντρώθηκε αμυντικά στον Σορτς στο πρώτο δεκάλεπτο, επιτρέποντας στον Χίφι να δώσει ρεσιτάλ από την περιφέρεια (9π. στο α' δεκ.). Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, αξιοποίησαν και τα έξι λάθη των «πράσινων» στην εκκίνηση της αναμέτρησης και από το 5ο λεπτό επέβαλαν τον ρυθμό τους, ξεφεύγοντας με 14-9 στο 7΄. Ωστόσο, ο Μπράουν με επτά σερί πόντους του, κράτησε τους πρωταθλητές Ευρώπης κοντά στο σκορ μέχρι το 10΄ (21-19).

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, η Παρί παρέσυρε με τον γρήγορο ρυθμό της τον Παναθηναϊκό, που είχε... απενεργοποιήσει την άμυνά του, επιτρέποντας στους Γάλλους να οικοδομήσουν στο 16΄ μία διαφορά 15 πόντων (42-27), τη στιγμή που ο Ναν ήταν σε... αφλογιστία και ο Λεσόρ στον πάγκο. Ωστόσο με την επιστροφή του Γάλλου σέντερ στο παρκέ, το «τριφύλλι» θωράκισε τη ρακέτα του, έγινε και πάλι απειλητικός κοντά στο καλάθι και σταδιακά άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά μέχρι το -6 του ημιχρόνου (45-39), το οποίο διαμορφώθηκε με το πρώτο καλάθι του Ναν στον αγώνα και ολοκλήρωσε ένα επιμέρους σκορ 3-12 του Παναθηναϊκού.

Στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να περιορίσει τον Σορτς, τα λάθη έδιναν και έπαιρναν και με την Παρί να κυριαρχεί στα επιθετικά ριμπάουντ, ο φωτεινός πίνακας έγραψε στο 26΄ το 60-48. Οι «πράσινοι» παρέμειναν εκτός ρυθμού και στον... επίλογο, ενώ «ταφόπλακα» αποτέλεσε το αντιαθλητικό φάουλ που δόθηκε στον Ναν στο 36΄, το οποίο συνοδεύτηκε από τεχνική ποινή στον Αταμάν για διαμαρτυρίες, που διαμόρφωσαν το καταδικαστικό 78-68.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 45-39, 69-59, 84-80

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λάτισεβς, Αλιάγκα, Ομπρκνέζεβιτς

ΠΑΡΙ (Τιάγκο Σπλίτερ): Σορτς 16, Μάλκολμ 14 (3), Χίφι 20 (3), Βαρντ 9 (1), Καβαλιέρ, Σι 2, Ερέρα 3, Χέιζ 6, Γιαντούνεν 6, Ουατάρα 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν 14 (1), Σλούκας 2, Όσμαν 3 (1), Παπαπέτρου, Γκραντ 6, Ναν 16 (2), Λεσόρ 19, Γκριγκόνις 7 (1), Ερνανγκόμεθ 9 (1), Μήτογλου 2, Γιούρτσεβεν 2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης