ΣΠΟΡ

Πέθανε η κορυφαία Ιταλίδα τενίστρια και είδωλο του στυλ Λέα Περικόλι

Πέθανε η κορυφαία Ιταλίδα τενίστρια και είδωλο του στυλ Λέα Περικόλι

Η Ιταλίδα τενίστρια, Λέα Περίκολι

AP Photo/Bob Dea

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε η Ιταλίδα σταρ του τένις Λέα Περικόλι, που μεταξύ άλλων έγραψε ιστορία για το απαράμιλλο στυλ της. 

Η τενίστρια που ήταν κορυφαία στο άθλημα τις δεκαετίες του 1950 και 1960 έφτασε δύο φορές στους 16 του Γαλλικού Όπεν και τρεις φορές στα πρωταθλήματα του Wimbledon.

Πέρα όμως από τα αθλητικά της επιτεύγματα, τα ρούχα που φορούσε ενώ έπαιζε, ήταν πάντοτε στολισμένα με φτερά και γούνα, καθιστώντας την σύμβολο του στυλ.

Lea Pericoli

Η Ιταλίδα τενίστρια Λέα Περικόλι

Ap Photo

Γεννημένη στις 22 Μαρτίου 1935 στο Μιλάνο, έγινε αργότερα δημοφιλής τηλεοπτική παρουσιάστρια και δημοσιογράφος.

«Ήταν σαν μητέρα όλων μας» είπε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας τένις Άντζελο Μπινάντζι, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Περικόλι, όπως μεταδίδει το BBC ήταν το Νο1 της Ιταλίας για 14 χρόνια από το 1959 έως και το 1976, σύμφωνα με την ομοσπονδία, ενώ ήταν επίσης 27 φορές εθνική πρωταθλήτρια.

Ο σημερινός Νο1 Ιταλός τενίστας, Γιάνικ Σίνερ, απέτισε φόρο τιμής στην Περικόλι στο Instagram, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία των δύο τους γράφοντας: «Μια ιδιαίτερη στιγμή που θα θυμάμαι για πάντα. Μια μεγάλη κυρία και θρύλος του ιταλικού τένις».

Jannik Sinner

Η ανάρτηση του Γιανίκ Σίνερ

Instagram

Από την πλευρά του, ο Ισπανός, Ραφαέλ Ναδάλ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπό της γράφοντας «Ευχαριστώ για όλα. Θα σε θυμόμαστε πάντα όλοι μας».

lea pericoli

Το story του Ράφα Ναδάλ για τη Λέα Περικόλι

Instagram / Rafael Nadal