ΣΠΟΡ

Πέθανε από καρκίνο ο 37χρονος Ντανιέλ Γκιμαράες, πρώην τερματοφύλακας της Νασιονάλ

Πέθανε από καρκίνο ο 37χρονος Ντανιέλ Γκιμαράες, πρώην τερματοφύλακας της Νασιονάλ
ΑΠΕ ΜΠΕ

Πέθανε σε ηλικία 37 ετών ο Βραζιλιάνος πρώην τερματοφύλακας της Νασιονάλ (2017-2023)  Ντάνιελ Γκιμαράες, έπειτα από τρία χρόνια που διαγνώστηκε με λευχαιμία.

Ο Ντάνιελ Γκιμαράες διέκοψε την καριέρα του τη σεζόν 2020/2021. Επέστρεψε στη διοργάνωση το 2022/2023, αλλά θα έπαιζε μόνο 11 παιχνίδια και αναγκάστηκε να τερματίσει την καριέρα του. Είχε επίσης έχει φορέσει τις φανέλες των Πόντε Πρέτα, Μόντζι Μίριμ και Αμέρικα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα, η Νσιονάλ έγραψε: «Η Νασιονάλ θρηνεί για τον θάνατο του Ντανιέλ. Μας εγκαταλείπει σε ηλικία 37 ετών, μετά από έναν δύσκολο και θαρραλέο αγώνα ενάντια σε μια παρατεταμένη ασθένεια. Η ασθένεια τον ανάγκασε να διακόψει την καριέρα του τη σεζόν 2020/2021, αλλά επέστρεψε στα γήπεδα δύο χρόνια αργότερα.»

«Με όλο του το θάρρος και την αντοχή του, άφηνε πάντα μια εικόνα μαχητικού ανθρώπου, εντός και εκτός γηπέδου. Έδειχνε πάντα τεράστια αφοσίωση και πάθος για το σύλλογό μας, όντας παρών σε ορισμένα ιστορικά γεγονότα, αφήνοντας τώρα την οικογένεια της Νασιονάλ ασύγκριτα φτωχότερη. Στην οικογένεια και τους φίλους, η Νασιονάλ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια.»