ΣΠΟΡ

Παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στο Τάε Κβο Ντο ο Ψαρρός

Παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στο Τάε Κβο Ντο ο Ψαρρός

Ο πρωταθλητής στο Τάε Κβο Ντό Αριστείδης Νικόλαος Ψαρρός

Hellenic Olympic Committee

Άλλη μια παγκόσμια πρωτιά για το ελληνικό Ταε Κβο Ντό φέρνει από την Κορέα ο Αριστείδης Νικόλαος Ψαρρός καθώς ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για την μεγάλη νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που διεξάγεται στην πόλη Τσουντσεόν.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης για το 2023, νίκησε τον Αρτιόμ Ρόσκα από τη Μολδαβία με 2-0 (12-6, 12-0) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα -51κ.

Ο Ψαρρός, μέλος της εθνικής ομάδας που συστάθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, κέρδισε την κατηγορία των -51 κιλών στη διοργάνωση που φιλοξενείται για 3η ημέρα στο Τσαντσιόν της Νότιας Κορέας, δίνοντας συνέχεια στο προσωπικό σερί κατάκτησης χρυσών μεταλλίων σε μεγάλες διοργανώσεις.

Εξαιρετική εμφάνιση στα -46 κιλά νεανίδων πραγματοποίησε και η Μελίνα Γεωργίου. Η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες και 5η φέτος στο Ευρωπαϊκό γυναικών, σημείωσε δύο νίκες σε τρεις αγώνες που την έφεραν μια ανάσα από την κατάκτηση μεταλλίου.

Στον γύρο των 32, το Νο-1 της Ευρωπαϊκής κατάταξης στις νεάνιδες, επικράτησε 2-0 (12-0, 16-4) της Ιταλίδας Μπέμπι, ενώ στον γύρο των 16 νίκησε με το ίδιο σκορ (2-0 / 16-15, 12-1) την Αλραβασντέχ από την Ιορδανία.