ΣΠΟΡ

Μπόρατς - Παναθηναϊκός 1-1: Πέταξε την ευκαιρία για «διπλό» στην πρεμιέρα του Conference

Μπόρατς - Παναθηναϊκός 1-1: Πέταξε την ευκαιρία για «διπλό» στην πρεμιέρα του Conference

Ο Μπακασέτας σκόρερ του τέρματος του Παναθηναϊκού 

EUROKINISSI

Μία μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσει νικηφόρα την παρουσία του στη League Phase του Conference, πέταξε ο Παναθηναϊκός απόψε στη Βοσνία μένοντας στο 1-1 με τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα.

Οι «πράσινοι» μπορεί να προηγήθηκαν με τον Τάσο Μπακασέτα στο πρώτο μέρος, αλλά οι παίκτες της Μπόρατς Μπάνια Λούκα βρήκαν τρόπο αντίδρασης και πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας με σκορ 1-1, στο πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας σε φάση ομίλων.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε στην Βοσνία μία ενδεκάδα με συνολικά έξι αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Η πρώτη απειλητική στιγμή της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 6ο λεπτό με τη σέντρα – σουτ του Σρέτσκοβιτς να καταλήγει εύκολα στην αγκαλιά του Ντραγκόβσκι.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και να ψάχνει τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του αντιπάλου του και την Μπόρατς να τον περιμένει, έχοντας κοντά τις γραμμές της.

Καλό ξεκίνημα με Μπακασέτα

Το «τριφύλλι» προσπάθησε να επιτεθεί και από τα δύο άκρα, καταφέρνοντας να βρει ένα γρήγορο γκολ από την αριστερή του πλευρά και την πανέμορφη συνεργασία των Σπόραρ, Τζούριτσιτς και Μλαντένοβιτς.

Καθώς από την σέντρα του τελευταίου, ο επερχόμενος Μπακασέτας, με υπέροχο σουτ στην κίνηση, πέτυχε το 0-1 στο 10ο λεπτό!

Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σπόραρ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, μετά από πολύ ωραία κάθετη του Μπακασέτα, με το πλασέ του να σταματάει στα πόδια του Σισκόβσκι…

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση μέσω κάποιων μακρινών ως επί το πλείστον σουτ. Έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Ντραγκόφσκι για πρώτη φορά στο 21ο λεπτό, με τον Κουλάσιν να αστοχεί από θέση μέσα δεξιά.
Και, πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ντεσπότοβιτς να απειλήσει, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με την ομάδα του πάντως να παίρνει μέτρα στο γήπεδο.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρώτου 45λεπτου, ο Παναθηναϊκός είχε δύο ακόμα καλές στιγμές για να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Πρώτα στο 39’, με μια ακόμα ωραία συνεργασία από τα αριστερά και τον Σκόρουπ να βάζει το «στοπ» στο επικίνδυνο γύρισμα του Μπακασέτα. Ενώ τρία λεπτά μετά, σε φάση διαρκείας, όπου έγινε και check μέσω VAR για χέρι-πέναλτι, με τα διαδοχικά σουτ των Μαξίμοβιτς, Πελίστρι και Μπακασέτα να μην καταλήγουν στα δίχτυα.

Η απάντηση της Μπόρατς στην επανάληψη

Η Μπόρατς απάντησε με το… ίδιο νόμισμα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς μπήκε πολύ δυνατά και εκμεταλλευόμενη την καθίζηση του αντιπάλου της, ισοφάρισε άμεσα.
Όταν, από εκτέλεση φάουλ του Ερέρα από αριστερά, ο Ντεσποτοβιτς έκανε το 1-1 με «άπιαστη» κεφαλιά, στο 50ο λεπτό!

Ενώ, δύο λεπτά μετά, από κλέψιμο στην αντεπίθεση, η μπάλα φτάνει αριστερά στον Ερέρα που σουτάρει, για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Ντραγκόφσκι σε κόρνερ.


Mπόρατς (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόβσκι, Βούκτσεβιτς (67' Κβρζιτς), Μέγερς, Καρολίνα, Ερέρα, Όγκρινετς, Σκόρουπ (67' Νικόλοφ), Κουλάσιν, Σάβιτς (88' Τσάβιτς), Σρέτσκοβιτς (77' Χρέλια), Ντεσπότοβιτς (88' Μάρτσετιτς).
Έμειναν στον πάγκο: Μανοϊλοβιτς, Πέιοβιτς, Ντάτκοβιτς, Πίλερ, Ντάιτς, Σούμπιτς, Βράνιες.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς (78' Αράο), Τσέριν (65' Ουναΐ), Πελίστρι (65' Τετέ), Μπακασέτας (78' Μαντσίνι), Τζούριτσιτς, Σπόραρ (69' Ιωαννίδης).