ΣΠΟΡ

Champions League: Νίκες για Ρεάλ, Λίβερπουλ και Σπόρτινγκ - Μπάγερν απο άλλον πλανήτη

Champions League: Νίκες για Ρεάλ, Λίβερπουλ και Σπόρτινγκ - Μπάγερν απο άλλον πλανήτη
AP Photo/Manu Fernandez

Το πρώτο «μενού» της πρεμιέρας του νέου Champions League είχε την «σφραγίδα» του Χάρι Κέιν (4 γκολ) και ήταν ενδεικτικό του πλούσιου θεάματος και των πολλών γκολ που πρόκειται να ακολουθήσουν το επόμενο τετράμηνο, όταν και θα πέσει η «αυλαία» της League Phase (29/1/2025).

Στα έξι πρώτα ματς της 1ης αγωνιστικής του νέου φορμάτ δεν υπήρξε ισοπαλία, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν στα 4 και τους φιλοξενούμενους στα 2.

Είκοσι οκτώ γκολ συνολικά σε μόλις 6 ματς (απίστευτο), με το σκορ της βραδιάς στην «Αλιάνζ Αρένα» του Μονάχου (9-2) και το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του θεσμού να βρίσκει τη Λίβερπουλ να φεύγει με τεράστιο «διπλό» από το Μιλάνο (3-1 επί της Μίλαν). Βασικός ο Τσιμίκας στην ενδεκάδα του Σλοτ με τον Έλληνα διεθνή να βγάζει την ασίστ στον Φαν Ντάικ στο 2-1 των «κόκκινων»

Λίβερπουλ... απ' τα παλιά

Η Μίλαν μπήκε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο ματς με τη Λίβερπουλ (στο 3' ο Πούλισικ άνοιξε το σκορ), ωστόσο, η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους Άγγλους. Με τον Κώστα Τσιμίκα να ξεκινά στην ενδεκάδα του Άρνε Σλοτ και να κάνει ένα μεγάλο ματς, οι Άγγλοι παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου, δείχνοντας ότι το 0-1 από τη Νότιγχαμ στην Premier League ήταν απλώς μία κακή παρένθεση.

Η Λίβερπουλ πέρασε με το εμφατικό 3-1 από το Σαν Σίρο, ο Τσιμίκας με κόρνερ στο 41' έδωσε την ευκαιρία στον Φαν Ντάικ να ανατρέψει το σκηνικό (2-1), έχασε μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος να σκοράρει, ωστόσο, ο Σομποσλάι στο 67' αποκατέστησε την τάξη!

Χάρι Κέιν και Μπάγερν «σκόρπισαν» την Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Μετά το χατ τρικ που πέτυχε επί της Χολστάιν Κίελ, το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Bundesliga, ο ασταμάτητος Χάρι Κέιν συνέχισε με «καρέ» στα γκολ αυτή την φορά στο Champions League, όπου πέρυσι είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ με 8 γκολ.

Ο Άγγλος διεθνής επιθετικός άνοιξε το σκορ για τη Μπάγερν Μονάχου (με πέναλτι) στο σκορ της πρεμιέρας με το «εξωγήινο» 9-2 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην «Αλιάνζ Αρένα», σκοράροντας άλλες τρεις φορές στην επανάληψη (στο 73' και 78' ξανά από την άσπρη βούλα).

Ο σπουδαίος σκόρερ σε 50 παιχνίδια που έχει δώσει από τότε που εντάχθηκε στους «Βαυαρούς» από την Τότεναμ έφτασε τα 53 γκολ, δείχνοντας... με το καλημέρα ότι κι εφέτος θα αποτελέσει το «βαρύ πυροβολικό» για την ομάδα του Κομπανί.

Μεγάλη βραδιά και για τον Ολίσε, ο οποίος στο ντεμπούτο του στο Champions League κατάφερε να σκοράρει δύο φορές, κάνοντας με αυτό τον τρόπο το ιδανικότερο ξεκίνημα με τη νέα του ομάδα στη διοργάνωση.

Ασταμάτητος Γκιόκερες οδηγεί τη Σπόρτινγκ

Ο απίθανος Βίκτορ Γκιόκερες δεν σταματά να σκοράρει. Μετά από 8 γκολ στις πρώτες 5 αγωνιστικές της Primeira Liga (έχει βάλει γκολ σε όλα τα παιχνίδια), ο 26χρονος Σιυηδός διεθνής επιθετικός άνοιξε απόψε το σκορ για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο τελικό 1-0 επί της Λιλ στο «Ζοσέ Αλβαλάδε».

Η αποβολή του Γκόμες στο 40ό λεπτό, δύο λεπτά μετά το γκολ του Γκιόκερες έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, που βρήκε την ομάδα του Αμορίμ να κάνει το ιδανικότερο ξεκίνημα στο νέο Champions League.


Ο Ρούντιγκερ «λύτρωσε» τη Ρεάλ Μαδρίτης

Κοντά σε μία γκέλα έφτασε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης. Τη γλίτωσε τελικά χάρις στο διεθνή Γερμανό αμυντικό, Αντόνιο Ρούντιγκερ, ο οποίος στο 83' έβαλε μπροστά στο σκορ τους μερένχες στο τελικό 3-1 επί της Στουτγκάρδης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ο νεαρός Έντρικ έγραψε Ιστορία καθώς στο ντεμπούτο του στο Champions League κατάφερε να σκοράρει σε ηλικία μόλις 18 ετών.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Γιουβέντους - Αϊντχόφεν 3-1
(21' Γιλντίζ, 27' ΜακΚίνι, 52' Ν. Γκονζάλες - 90'+3 Σαϊμπαρί)

Γιουνγκ Μπόις - Άστον Βίλα 0-3
(27' Τίλεμανς, 38' Ράμσεϊ, 86' Ονάνα)

Μπάγερν - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 9-2
(20' πεν, 58', 73' πεν, 78' πέν. Κέιν, 33' Γκερέιρο, 38', 61' Ολίσε, 88' Σανέ, 90'+2 Γκορέτσκα - 49' Πέτκοβιτς, 50' Ογκιβάρα)

Μίλαν - Λίβερπουλ 1-3
(3' Πούλισικ - 23' Κονατέ, 41' Φαν Ντάικ, 67' Σομποσλάι)

Ρεάλ Μαδρίτης - Στουτγκάδη 3-1
(46' Μπαπέ, 83' Ρούντιγκερ, 90'+5 Εντρικ - 68' Ούνταβ)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Λιλ 2-0
(38' Γκιόικερες, 65' Ντεμπαστ)

Τετάρτη 18/9

19:45 Μπολόνια - Σαχτάρ
19:45 Σπάρτα Πράγας - Σάλτσμπουργκ
22:00 Κλαμπ Μπριζ - Ντόρτμουντ
22:00 Σέλτικ - Σλόβαν Μπρατισλάβας
22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ
22:00 Παρί Σεν Ζερμέν- Τζιρόνα

Πέμπτη 19/9

19:45 Ερυθρός Αστέρας - Μπενφίκα
19:45 Φέγενορντ - Λεβερκούζεν
22:00 Αταλάντα - Άρσεναλ
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης- Λειψία
22:00 Μονακό - Μπαρτσελόνα
22:00 Μπρεστ - Στουρμ Γκρατς