ΣΠΟΡ

Ο Χάρι Κέιν τιμήθηκε με ένα χρυσό καπέλο για την 100ή συμμετοχή του στην Εθνικη

Ο Χάρι Κέιν τιμήθηκε με ένα χρυσό καπέλο για την 100ή συμμετοχή του στην Εθνικη

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο αστέρας της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν, παρέλαβε τιμητικά ένα χρυσό καπέλο για την αποψινή 100ή του συμμετοχή του, πριν την αναμέτρηση των «Τριών Λιονταριών» με τη Φινλανδία στο Γουέμπλεϊ, εκεί όπου άρχισε τη διεθνή του καριέρα πριν από εννιάμισι χρόνια.

Στην Αγγλία, κάθε ποδοσφαιριστής λαμβάνει μετά την πρώτη του επιλογή ένα κόκκινο καπέλο, στο οποίο εμφανίζεται το εθνόσημο (με τα τρία λιοντάρια) και ο αριθμός του.

Η ομοσπονδία συνδύασε την παράδοση και την καινοτομία με ένα ειδικό κάλυμμα κεφαλής για τον αρχηγό της Εθνικής, ο οποίος έγινε ο δέκατος Άγγλος «αιωνόβιος» και ο πρώτος μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ τον Νοέμβριο του 2014.

hari kein

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο έμπειρος επιθετικός και Νο9 της Μπάγερν Μονάχου, που φόρεσε χρυσά παπούτσια για την περίσταση, παρέλαβε το πολύτιμο καπέλο από τα χέρια του Φρανκ Λάμπαρντ (106 συμμετοχές). Στο πλευρό του ήταν η σύζυγός του και τα δύο από τα παιδιά τους, ντυμένα με φανέλα της Εθνικής που έγραφε «Daddy 100».

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας (66 γκολ) απέχει πολύ από το ρεκόρ των 125 συμμετοχών του πρώην τερματοφύλακα Πίτερ Σίλτον, αλλά πλησιάζει τους Μπόμπι Μουρ (108) και Μπόμπι Τσάρλτον (106), πρωταθλητές κόσμου το 1966, ενώ πιο πάνω βρίσκονται οι Ντέιβιντ Μπέκαμ (115) και Στίβεν Τζέραρντ (114).

Ο Κέιν φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής στις 27 Μαρτίου 2015 κόντρα στη Λιθουανία στο Γουέμπλεϊ. Αναπληρωματικός στο πρώτο ημίχρονο, σκόραρε στα 79 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο στην επανάληψη.

Σε εννιάμισι χρόνια έχει σημειώσει 66 γκολ, συμπεριλαμβανομένων 22 πέναλτι, για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της Αγγλίας, μπροστά από τον Ρούνεϊ.

Σε 100 συμμετοχές, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού 73 φορές (σε 87 αγώνες ήταν βασικός).