ΣΠΟΡ

Στον ουρανό του «Stade de France» η ελληνική σημαία απο Σταματοπούλου και Τσαπατάκη

Στον ουρανό του «Stade de France» η ελληνική σημαία απο Σταματοπούλου και Τσαπατάκη
Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

Οι 17οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ολοκληρώθηκαν και οι δύο σπουδαίοι Έλληνες κολυμβητές μας, η Χρυσή Παραολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κι ο Αργυρός Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης σήκωσαν ψηλά στον ουρανό του Stade de France την ελληνική σημαία στην Τελετή Λήξης των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων.

Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές που εκτός από τα τεράστια αθλητικά τους επιτεύγματα, δίδαξαν και ήθος στους Αγώνες, συνοδεύονταν από τους προπονητές τους, Μιχάλη Νικόπουλου και Χρυσάφη Βαγγελακάκη κι εκπροσώπησαν όλη την ελληνική αποστολή που ήταν από τις καλύτερες στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων και σίγουρα η πιο αγαπητή από όλες.

Άλλωστε για 12 μέρες, όλοι οι Έλληνες «αγκάλιασαν» την προσπάθεια, χάρηκαν, πανηγύρισαν, δάκρυσαν κι έμαθαν ότι η Ελλάδα διαθέτει πολύ μεγάλους αθλητές και αθλήτριες και στα Παραολυμπιακά αθλήματα.

Ο πρόεδρος του «Παρισιού 2024», Τόνι Εστανγκέ, γιόρτασε «ένα ιστορικό καλοκαίρι» όπως το αποκάλεσε, του οποίου «...η μνήμη θα μείνει χαραγμένη μέσα μας», κατά την τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.
«Αυτό το καλοκαίρι που οι άνθρωποι μιλούσαν μεταξύ τους, αυτό το καλοκαίρι που η Γαλλία ήταν χαρούμενη, αυτό το καλοκαίρι, η Γαλλία είχε μια συνάντηση με την Ιστορία και απάντησε», πρόσθεσε συνέχισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού άνοιξε την Κυριακή με έναν φόρο τιμής στον Johnny Hallyday, ο οποίος «συνόδεψε» όλο το Ολυμπιακό καλοκαίρι στο Παρίσι με μια συμφωνική εκδοχή του τραγουδιού του «Living for the Best» που ερμήνευσε η ανερχόμενη τραγουδίστρια Σάντα.

Η 31χρονη τραγουδίστρια, με ένα τεράστιο χακί και μαύρο φόρεμα με κουκούλα, έκανε αυτόν τον ροκ «ύμνο» προς τη ζωή να αντηχήσει στο Stade de France.

Ακολούθησε η επιτυχία «Que je t’aime» του Johnny Hallyday, ο οποίος πέθανε το 2017 σε ηλικία 74 ετών, προς τιμήν των 45.000 εθελοντές που κινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Το τραγούδι είχε ήδη επιλεγεί για να συνοδεύσει τη γαλλική αποστολή κατά την Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στις 28 Αυγούστου στην Place de la Concorde.