ΣΠΟΡ

Η θαλαμηγός του θρύλου του NBA, Μάικλ Τζόρνταν στο λιμάνι της Σούδας

Η θαλαμηγός του θρύλου του NBA, Μάικλ Τζόρνταν στο λιμάνι της Σούδας

Ο σούπερσταρ του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν

AP Photo/Thibault Camus

Στο λιμάνι της Σούδας βρίσκεται αγκυροβολημένη η πολυτελής θαλαμηγός του θρύλου Μάικλ Τζόρνταν, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν ο ίδιος επέλεξε να περάσει τις διακοπές του στην Κρήτη.

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός «MBRACE» είναι σημαίας Νησιών Κέιμαν, κατασκευάστηκε το 2018 και κόστισε 115 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης του MBRACE ήταν ο Βρετανός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Σερ Λόιντ Μάρσαλ Ντόρφμαν ο οποίος έχει ιδρύσει την Travelex. Ο Ντόρφμαν είχε πληρώσει 115 εκατ. δολάρια για την απόκτησή του (το πρώτο του όνομα ήταν Elandess) και το ετήσιο κόστος συντήρησής του αγγίζει τα 10 εκατομμύρια δολάρια,

Το εσωτερικό του έχει σχεδιαστεί από τον Χάρισον Άιντσγκαρντ και είναι από αλουμίνιο. Το γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα και πλήρωμα 24 ατόμων.

Ο πρώην πρωταθλητής του ΝΒΑ έχει τουλάχιστον τρία γιοτ πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, ένα γιοτ 80 εκατομμυρίων δολαρίων που ονομάζεται «Joy», ένα άλλο που ονομάζεται «Mr. Terrible» αξίας 21 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα μικρότερο με το όνομα «Catch-23».