ΣΠΟΡ

Αρης - Αστέρας Τρίπολης 1-1: Γκέλα για τους Θεσσαλονικείς στο άδειο Χαριλάου

Αρης - Αστέρας Τρίπολης 1-1: Γκέλα για τους Θεσσαλονικείς στο άδειο Χαριλάου
EUROKINISSI / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Με καλύτερο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης και ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχτηκαν απόψε ισόπαλοι, με 1-1, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο ματς για την 3η αγωνιστική της Super League.

Παιχνίδι που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών (λόγω τιμωρίας), στο οποίο οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 63ο λεπτό με τον Λορέν Μορόν. Στο 81ο λεπτό ο Αστέρας ισοφάρισε με τον Κρέσπι Ρεγκίς.

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων του αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς στο 90ο λεπτό αποβλήθηκε, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Βασίλης Μάντζης.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να καταλογίζει πέναλτι υπέρ του Αστέρα στο 7ο λεπτό, σε χέρι που φάνηκε να υπάρχει στον Φρίντεκ, μετά από κεφαλιά του Ντέλι. Με υπόδειξη του VAR η απόφαση ανατράπηκε, το παιχνίδι συνεχίστηκε, με αμφότερες τις ομάδες να ανεβάζουν «στροφές» από το 15ο λεπτό και μετά.

Στο 16ο λεπτό ο Αστέρας απείλησε με σουτ του Καλτσά, από το ύψος της περιοχής, η μπάλα, όμως, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Άρης «απάντησε» με τον Γκαρθία, σουτ του οποίου, στο 24ο και 30ό λεπτό, απέκρουσε ο Παπαδόπουλος.

Στο 37ο ο Καλτσάς, σουτάροντας από πλάγια θέση, δεν μπόρεσε να βρει στόχο για τους φιλοξενούμενους, όπως δεν κατάφερε να το πράξει και ο Σίστο, για τους γηπεδούχους, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, εκτελώντας απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή (η μπάλα έφυγε άουτ).

Ενεργητικότερος στο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου ο Αστέρας, ο οποίος απείλησε στο 52ο λεπτό με μακρινό σουτ του Χουχούμη (μπλόκαρε ο Κουέστα). Ο Άρης, εντούτοις, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ.

Στο 63ο λεπτό ο Μοντόγια ‘γύρισε’ στον Μορόν και ο Ισπανός επιθετικός από πλάγια θέση, από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 1-0. Ο Μορόν, δύο λεπτά αργότερα, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο και στο 67ο λεπτό ο Καλτσάς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κουέστα.

Στο 81ο ο Αστέρας βρήκε αρχικά δοκάρι με τον Μουνιόθ και στην επαναφορά ο Ρεγκίς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο σουτ του Τζανδάρη, έφυγε άουτ.

*Κίτρινη κάρτα αντίκρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, για διαμαρτυρία, ο τεχνικός του Αστέρα, Μίλαν Ράσταβατς. Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, «κιτρινίστηκε», επίσης για διαμαρτυρία, ο τιμ μάνατζερ του Αρη, Γιώργος Γκουγκουλιάς.
*Στεφάνι στη μνήμη του Χρήστου Κάλλεν, προέδρου του Άρη τη δεκαετία του 1980, ο οποίος απεβίωσε εσχάτως σε ηλικία 89 ετών, κατέθεσε η ΠΑΕ Άρης, στο μνημείο που υπάρχει στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μπροστά από τη θύρα 3 του γηπέδου, πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Φρίντεκ, Μοντόγια, Σαμόρα /Καλτσάς
Κόκκινες: -/Μάντζης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΆΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα , Μάγιο (46’ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φρίντεκ , Μόντσου (90’+2 Φετφατζίδης), Σιφουέντες, Ντιαντί, Γκαρθία (73’ Νταρίντα), Σίστο (74’ Σαμόρα), Μορόν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Ντελί, Γκαρσία, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (53’ Τζανδάρης), Μουνιόθ (87’ Ρέτζιτς), Μπαρτόλο (77’ Παλάσιος), Ρεγκίς, Καλτσάς (77’ Ζουγλής), Άνταμ (77’ Μάντζης).