ΣΠΟΡ

US Open: Ο Ποπίριν απέκλεισε τον Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Αλεξέϊ Ποπίριν

(AP Photo/Julia Nikhinson)

Με ακόμη μία μεγάλη έκπληξη συνεχίστηκε το US Open. Μετά τον Κάρλος Αλκαράθ, εκτός συνέχειας στο κορυφαίο τουρνουά, έμεινε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κλείνει το 2024 χωρίς να κατακτήσει κάποιο από τα τέσσερα Grand Slam.

Ο «Νόλε», ο οποίος βρίσκεται στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, ηττήθηκε στον 3ο γύρο με 6-4, 6-4, 2-6, 6-4, από τον Αυστραλό, Αλεξέϊ Ποπίριν (Νο 28 στον κόσμο) και για πρώτη φορά από το 2017, δεν θα κατακτήσει Major τουρνουά σε μία σεζόν.

«Συγχαρητήρια, αξίζει την νίκη του, ήταν πολύ καλός», σχολίασε ο Τζόκοβιτς, μετά το τέλος του αγώνα και πρόσθεσε: «Από την πλευρά μου, σέρβιρα πολύ άσχημα. Έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα, μερικές φορές είναι πρόβλημα που χάνεις τον ρυθμό σου. Αυτά τα τρία ματς εδώ ήταν μια ψυχική μάχη, δεν έχω φτάσει ποτέ στο καλύτερό μου επίπεδο.

Ο Ποπίριν θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφόε (Νο 20), ο οποίος βγήκε νικητής από μια συναρπαστική μονομαχία, εναντίον του φίλου και συμπατριώτη του, Μπεν Σέλτον (Νο 13) με 4-6, 7-5, 6-7 (5/7), 6 -4, 6-3.

Ακόμη δύο Αμερικανοί προκρίθηκαν στην «φάση των 16», καθώς ο Τέϊλορ Φριτς (Νο 12) νίκησε τον Αργεντινό, Φρανσίσκο Κομεσάνα (Νο 108) με 6-3, 6-4, 6-2 και ο Μπράντον Νακασίμα (Νο 50) τον Ιταλό, Λορέντσο Μουζέτι (Νο 18) με 6-2, 3-6, 6-3, 7-6 (4).

Η συμπατριώτισσα τους, Κόκο Γκοφ (Νο 3), κάτοχος του τίτλου στις γυναίκες... τρόμαξε το κοινό στο Flushing Meadows νωρίτερα την ίδια ημέρα, αλλά τελικά επικράτησε της Ουκρανής, Ελενα Σβιτόλινα (Νο 28) με ανατροπή (3-6, 6-3, 6-3).

Η Γκοφ, η οποία κατέκτησε τον πρώτο -και μοναδικό μέχρι σήμερα- τίτλο της σε Grand Slam πέρυσι στο Flushing Meadows, θα αντιμετωπίσει την συμπατριώτισσά της, Εμα Ναβάρο (Νο 12).

Στην επόμενη φάση του τουρνου,α προκρίθηκε και η Λευκορωσίδα, Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο 2), καθώς επικράτησε -επίσης με ανατροπή- 2-6, 6-1, 6-2 της Ρωσίδας, Εκατερίνα Αλεξαντρόβα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης