ΣΠΟΡ

Παρίσι: Ποιοί Ελληνες αθλητές αγωνίζονται σήμερα στους Παραολυμπιακούς - Το βλέμμα στο τάε κβο ντο

Στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού και η Αλεξλανδρα Σταματοπούλου

More - Motor Oil

Την δεύτερη μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού η Ελλάδα θα έχει συμμετοχή σε τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα και μία ιστορική παρουσία στο τάε κβον ντο.

  • Το πρόγραμμα για την ελληνική αποστολή θα ξεκινήσει με την κολύμβηση στην Λα Ντεφάνς Αρένα. Στην πρώτη προκριματική σειρά από τις δύο των 100μ ελεύθερο S5, που θα διεξαχθεί στις 10:30 θα αγωνιστεί ο Αλέξανδρος Λεργιός, ο οποίος θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.
  • Μετά από δύο ώρες περίπου και συγκεκριμένα στις 12:40 θα ακολουθήσει η mixed σκυταλοδρομία 4Χ50μ ελεύθερο 20 πόντοι, όπου την ελληνική τετράδα θα συνθέσουν οι (Αλέξανδρος Λεργιός, Αντώνης Τσαπατάκης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη).
  • Μεταξύ των δύο αυτών αγωνισμάτων θα ξεκινήσει και το τάε κβο ντο, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.. Η Ελλάδα έχει δύο αθλήτριες σε αυτό το άθλημα, αλλά στις 30 του μηνός αγωνίζεται η 19χρονη Χριστίνα Γκέντζου. Στον γύρο των 16 της κατηγορίας -65κ Κ44, η 19χρονη θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Πολωνή Πατρίσια Ζέγουαρ και χρειάζεται νίκη για να καταφέρει να συνεχίσει στο τουρνουά. Η Γκέντζου ήταν πρώτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, εκεί όπου η αντίπαλός της κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο αγώνας τους θα γίνει στις 11:02 στο Γκραν Παλέ.
  • Οι αθλητές του μπότσια συνεχίζουν τον αγώνα τους και δεύτερη μέρα στην Αρένα του Νοτίου Παρισιού. Η Άννα Ντέντα με ramp operator την Χριστίνα Ντέντα στην κατηγορία BC3 θα παίξει με την Αγιάνε Ιτσινόε (Ιαπωνία) στις 15:00 και στις 18:00 ακολουθεί η Χρυσή Μόρφη Μέντζου. Η έμπειρη αθλήτρια θα κοντραριστεί στην κατηγορία BC4 με την Κολομβιανή, Λέιντι Τσίκα Τσίκα. Στις 22:40 είναι η σειρά του Γρηγόρη Πολυχρονίδη με ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη να αγωνιστεί. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα, Μασαγιούκι Αρίτα στην κατηγορία BC3.
  • Έξω από το Παρίσι και συγκεκριμένα στο Σατορού γίνεται η σκοποβολή και αύριο στις 15:00 θα αγωνιστεί ο Παναγιώτης Γιαννούκαρης στα προκριματικά του αεροβόλου τουφεκίου 10μ ορθίως SH2 mixed (R5).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Κολύμβηση

10:30 (ΕΡΤ2) 100μ. Ελεύθερο S5 (Αλέξανδρος Λεργιός)
12:40 (ΕΡΤ2) 4Χ50μ ελεύθερο 20 πόντοι (Αντώνης Τσαπατάκης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη)

Τάε κβο ντο

11:02 -65κ Κ44 (Χριστίνα Γκέντζου)

Μπότσια

15:00 Κατηγορία BC3 (Χριστίνα Ντέντα – Αγιάνε Ιτσινόε)
18:00 Κατηγορία BC4 (Χρυσή Μόρφη Μέντζου – Λέιντι Τσίκα Τσίκα)
22:40 Κατηγορία BC3 (Γρηγόρης Πολυχρονίδης – Μασαγιούκι Αρίτα)

Σκοποβολή

15:00 Προκριματικά αεροβόλου τουφεκίου 10μ ορθίως SH2 mixed (Παναγιώτης Γιαννούκαρης)//ΔΜ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης