ΣΠΟΡ

Σάμροκ Ρόβερς - ΠΑΟΚ 0-2: Περίπατος του «δικέφαλου» και στην Ιρλανδία

Σάμροκ Ρόβερς - ΠΑΟΚ 0-2: Περίπατος του «δικέφαλου» και στην Ιρλανδία
INTIME SPORTS

«Σφραγίδα» στο... εισιτήριό του για το League Phase του Europa League έβαλε απόψε στο Δουβλίνο, στη δεύτερη αναμέτρηση για τα πλέι οφ της διοργάνωσης, απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς, ο ΠΑΟΚ. 

Ο «Δικέφαλος», μετά το 4-0 του πρώτου ματς στο γήπεδο της Τούμπας, την περασμένη εβδομάδα, είχε την υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα και στο Tallaght Stadium, επικράτησε με 2-0 και περιμένει, πλέον, την κλήρωση στο Μονακό (30/8) για να μάθει τους αντιπάλους του στη League Phase του δεύτερου τη τάξει πρωταθλήματος της UEFA. Οι πρωταθλητές Ελλάδας «καθάρισαν» το παιχνίδι σε ένδεκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, με τα γκολ που πέτυχαν ο Μαγκόμεντ Οζντόεφ (64’), Κίριλ Ντεσπόντοφ (75’).

Με επιθετική διάθεση, δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή του να διπλασιάσει τις νίκες απέναντι στην αντίπαλό του, μπήκε στο ματς ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» απείλησε στο 5ο λεπτό, με δυνατό σουτ του Ντεσπόντοφ, από πλάγια θέση, που ο Πολς έδιωξε σε κόρνερ. Στο 10ο λεπτό ο τερματοφύλακας της Σάμροκ Ρόβερς λειτούργησε εκ νέου σωτήρια για την ομάδα του, αποσοβώντας τον κίνδυνο που προκάλεσε στην εστία του σουτ του Μπάμπα. Το ίδιο έπραξε και στο 36ο λεπτό, όταν ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή, διώχνοντας την μπάλα μακριά.

Στο 49ο η Σάμροκ Ρόβερς είχε την πρώτη τελική της με τον Τάουελ (η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ) και στο 52’ απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, από πλάγια θέση, από τον Κάβανο, με τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε, στην πορεία, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τους Οζντόεφ (56’), Τισουντάλι (57’), το έκανε, όμως, στο 64ο λεπτό με τον πρώτο. Η φάση ξεκίνησε με τον Πολς να αποκρούει πλασέ του Ζίβκοβιτς, ο Οζντόεφ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς.

Στο 75ο λεπτό ο Σβάμπ βρήκε όμορφα τον Ντεσπόντοφ και ο τελευταίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ο Βούλγαρος μέσος έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ για τον ΠΑΟΚ, καθώς το σουτ του στο 90’ εξουδετέρωσε ο Πολς.

* Περίπου 100 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ παρακολούθησαν διά ζώσης το ματς, κάνοντας έντονα αισθητή την παρουσία τους στο Tallaght Stadium τραγουδώντας συνθήματα για την ομάδα τους.

Διαιτητής: Ντονάτας Ρούμσας (Λιθουανία)
Κίτρινες: Τάουελ/Μιχαηλίδης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ (Στίβεν Μπράντλεϊ):
Πολς, Κλίρι, Λόπες, Κάβανο (65’ Γκρέις), Τάουελ, ΜακΈνεφ, Ο'Νιλ (65’ Νούναν), Ο'Σάλιβαν, Μπερνς (64’ Φαρούτζια), Μπάιρν (64’ Μαντρόιου), ΜακΝάλτι (65’ Μπουρκ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα (76’ Ράφα Σοάρες), Καμαρά, Οζντόεφ (71’ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (71’ Τάισον), Ζίβκοβιτς (71’ Κωνσταντέλιας), Τισουντάλι (71’ Τσάλοφ).