ΣΠΟΡ

Αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του US Open από τον Κοκκινάκη ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του US Open από τον Κοκκινάκη ο Στέφανος Τσιτσιπάς
O Στέφανος Τσιτσιπάς. AP Photo/Manu Fernandez

Στον πρώτο αγώνα του στο φετινό US Open, o Στέφανος Τσιτσιπάς, είδε τον ελληνικής καταγωγής Αυστραλό τενίστα, Θανάση Κοκκινάκη, να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση για τον 2ο γύρο με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 3-6, 5-7).

Με εξαίρεση το 2ο σετ, όταν παρουσιάστηκε βελτιωμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς ακολουθούσε μέχρι τα... μισά κάθε σετ και εν συνεχεία έχανε τη συγκέντρωσή του. Κι αφού είχε κάνει το 1-1 και έχασε το 3ο σετ, στο 4ο και τελευταίο σετ βρέθηκε από το υπέρ του 5-4 να χάνει με 5-7.

Ο Τσιτσιπάς θ' αγωνιστεί τώρα στο μεικτό του US Open μαζί με την Πάολα Μπαντόσα απέναντι στο ζευγάρι των Σαντιάγκο Γκονσάλες και Γκιουλιάνα Όλμος από το Μεξικό.

Ο Θανάσης Κοκκινάκης, στον 2ο γύρο του US Open θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Νούνο Μπόργκες και Φεντερίκο Κορία.

Αναλυτικά, ο Ο Θανάσης Κοκκινάκης, στο 1ο σετ άντεξε στην αντεπίθεση του Έλληνα στο tie break και με 7-5 πόντους πήρες το 13ο game για να κάνει το 1-0 στα σετ. Όμως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο 2ο σετ, προηγήθηκε με 5-4 για να κάνει και το 6-4 και να ισοφαρίσει σε 1-1. Στο 3ο σετ, ο Αυστραλός τενίστας προηγήθηκε με 2-3, ο Τσιτσιπάς απάντησε στο επόμενο game για το 3-3, αλλά με σερί 3-0 στα games που ακολούθησαν ο Κοκκινάκης έκανε το 3-6 και προσπέρασε με 2-1 στα σετ. Και στο 4ο και τελευταίο σετ έγινα μάχη. Ο Έλληνας τενίστας προσπέρασε με 5-4 και όλα έδειχναν πως θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε 2-2 σετ, αλλά ο Θανάσης Κοκκινάκης έκανε νέο 3-0 σερί για να «καθαρίσει» την πρόκριση και να θέσει εκτός US Open τον Στέφανο Τσιτσιπά.