ΣΠΟΡ

Η φλόγα των Παραολυμπιακών Αγώνων άναψε στο Στόουκ Μάντεβιλ

Οι Βρετανοί Παραολυμπιονίκες Helene Raynsford και Gregor Ewan ανάβουν την Παραολυμπιακή Φλόγα στο Στόουκ Μάντεβιλ, που θεωρείται ευρέως η γενέτειρα των Παραολυμπιακών Αγώνων (24 Αυγούστου 2024)

AP Photo/Thomas Krych

Λίγα 24ωρα απομένουν για την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων και η Φλόγα για το Παρίσι 2024 άναψε στο Στόουκ Μάντεβιλ, τη γενέτειρα του Παραολυμπιακού Κινήματος.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) μαζί με την ParalympicsGB (Παραολυμπιακή Επιτροπής της Βρετανίας) και τη WheelPower με την υποστήριξη της Samsung, οι Βρετανοί Παραολυμπιονίκες, Χέλεν Ράιανσφορντ και Γκρέγκορ Γιούαν άναψαν την Παραολυμπιακή Φλόγα μπροστά σε ένα κοινό 250 προσκεκλημένων. Αρκετοί αξιωματούχοι παραβρέθηκαν στο γεγονός, όπως ο πρόεδρος της IPC Άντριου Πάρσονς, ο πρόεδρος του Παρισί 2024, Τόνι Εστανγκέ και ο πρόεδρος της ParalympicsGB Νικ Γουέμπορν.

Πριν από το άναμμα της Παραολυμπιακής Φλόγας, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την πρεμιέρα μιας ταινίας μικρού μήκους που θα παίξει στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η ταινία υπογραμμίζει την εξέλιξη του Παραολυμπιακού Κινήματος από τη δημιουργία του στο Στόουκ Μάντεβιλ το 1948. Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Πάρσονς δήλωσε τη σημασία του εορτασμού της θέσης του Στόουκ Μάντεβιλ στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων: «Για όλους όσους συμμετέχουν στο Παραολυμπιακό Κίνημα, το Στόουκ Μάντεβιλ αντιπροσωπεύει ένα ιερό και λατρεμένο έδαφος. Εδώ πριν από 76 χρόνια είναι που ο οραματιστής και πρωτοπόρος Λούντιγκ Γκούτμαν δημιούργησε το Παραολυμπιακό Κίνημα, οργανώνοντας μια αθλητική εκδήλωση για 16 τραυματίες βετεράνους του Β’ παγκοσμίου πολέμου και χρησιμοποιώντας τα παρα-αθλήματα ως μορφή αποκατάστασης».

Η Παραολυμπιακή λαμπαδηδρομία ξεκίνησε την Κυριακή 25 Αυγούστου. Η Φλόγα πέρασε από τη Βρετανία στη Γαλλία μέσω της σήραγγας της Μάγχης. Συνολικά 24 Βρετανοί λαμπαδηδρόμοι ξεκίνησαν το ταξίδι μέσα από τη σήραγγα και παρέδωσαν τη Φλόγα στα μισά του δρόμου σε 24 Γάλλους λαμπαδηδρόμους που τη μετέφεραν στη Γαλλία. Η Φλόγα θα φτάσει στο Καλέ, σε 12 ξεχωριστές Φλόγες που συμβολίζουν τη 12ήμερη διάρκεια των πρώτων Παραολυμπιακών Αγώνων της Γαλλίας. Αυτές οι Φλόγες θα εξαπλωθούν στα περίχωρα της Γαλλίας μέχρι τις 28 Αυγούστου, όπου θα ανάψει ο βωμός των Παραολυμπιακών Αγώνων στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, που θα είναι και πάλι το αερόστατο στον κήπο του Λούβρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης