ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2-0: Δύο στα δύο για τον «δικέφαλο»

Rafail Georgiadis / EUROKINISSI

Ανεβάζοντας την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 2-0 του Παναιτωλικού στο γήπεδο της Τούμπας, φτάνοντας στη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς για το πρωτάθλημα της Super League.

Ζόαν Σάστρε (51') και Ταρίκ Τισουντάλι (79') σημείωσαν τα γκολ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που, ωστόσο, είχε αρκετά παράπονα από τους παίκτες του για την εμφάνισή τους στο πρώτο μέρος, όπου τα «καναρίνια» έδειξαν πως θα μπορούσαν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο υπέκυψαν στην ανωτερότητα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Η πρώτη τελική στο ματς ήρθε μόλις στο 42ο δευτερόλεπτο, με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να αποκρούει δύσκολα το σουτ εκτός περιοχής του Φακούντο Πέρες. Οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση χωρίς όμως να δημιουργούν φάσεις. Ένα σουτ του Τόμας Μουργκ έδιωξε σε κόρνερ ο Λούκας Τσάβες στο 19' ενώ αυτό του Γιάννη Κωνσταντέλια στο 28' πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αργεντινού τερματοφύλακα.

Ακολούθησαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για τον Παναιτωλικό με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει δύσκολα με διπλή προσπάθεια το σουτ του Γιάννη Μπουζούκη (30') ενώ η εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Σέρχιο Ντίαζ δεν είχε ευτυχή κατάληξη για την ομάδα του. Κι ήταν οι τελευταίες για το πρώτο μέρος, με τα «καναρίνια» να πραγματοποιούν πολύ καλή εμφάνιση σε όλες τις γραμμές.

Όλα αυτά ξεχάστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο 51', από σέντρα του Κιρίλ Ντεσπόντοφ από τα δεξιά, μετά από ωραία πάσα του Μαντί Καμαρά, ο Σάστρε πήδησε ψηλότερα από όλους και με κεφάλι άνοιξε το σκορ. Οκτώ λεπτά μετά, έπειτα από καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Ντεσπόντοφ δοκίμασε με δεξί βολέ στην κίνηση τα αντανακλαστικά του Τσάβες, για να ακολουθήσει τριπλή αλλαγή από πλευράς Γιάννη Πετράκη που θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν περισσότερους χώρους. Στο 65' το αριστερό σουτ του Στέφαν Σβαμπ σταμάτησε στον Τσάβες που έπεσε στη δεξιά του γωνία, με τον Λουτσέσκου να προχωρά σε τετραπλή αλλαγή. Δύο εξ αυτών, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τισουντάλι συνεργάστηκαν στο 79', για να κάνει ο Μαροκινός το 2-0 με δυνατό δεξί σουτ στην κλειστή γωνία του Τσάβες, διώχνοντας το όποιο άγχος μπορεί να είχε κυριεύσει τους γηπεδούχους.

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχαν τα τελευταία λεπτά, με τον Σόλα Σορετίρε να κάνει το ντεμπούτο του και να χάνει τρεις φορές την ευκαιρία να ανοίξει λογαριασμό, τις δύο έπειτα από ισάριθμα γυρίσματα συμπαικτών του και την άλλη με το κεφάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε τους έξι βαθμούς και φιγουράρει στην κορυφή, με τον Παναιτωλικό από την άλλη να χάνει εκ νέου και, μάλιστα, χωρίς να έχει καταφέρει να σκοράρει ακόμη.

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Μιχαηλίδης, Καμαρά - Ντίαζ, Τσάβες, Μπελεβώνης, Κοντούρης, Παντελάκης.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Καμαρά (72' Οζντόεφ), Μουργκ (72' Τάισον), Ντεσπόντοφ (71' Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (85' Σορετίρε), Τσάλοφ (72' Τισουντάλι).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Λιάβας, Παντελάκης, Μλάντεν (62' Μαΐντεβατς), Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες (74' Λουίς), Μπουζούκης (62' Κοντούρης), Μπελεβώνης (62' Λαχούντ), Ντίαζ (78' Νικολάου), Λομονάκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης