ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επτασφράγιστο μυστικό η τελετή λήξης - Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Περφόρμερ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024»

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Οι τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελούν συχνά επτασφράγιστο μυστικό, σίγουρα όμως αποτελούν ένα φαντασμαγορικό γεγονός που μπορεί να συζητείται για εβδομάδες ολόκληρες. 

Αυτή τη φορά, βέβαια, μετά την τελετή έναρξης, που προκάλεσε αντιδράσεις, οι διοργανωτές αναμένεται να είναι λιγότερο «έξτρα» στο θέαμα που θα παρουσιάσουν.

Τι θα δούμε, όμως, στην τελετή λήξης; Αυτό που γνωρίζουμε, μέχρι στιγμής, είναι ότι ο χώρος που θα φιλοξενήσει την τελετή θα είναι το εμβληματικό «Stade de France» που διαθέτει 80.000 θέσεις και θα μετατραπεί σε μια γιγαντιαία αίθουσα συναυλιών.

Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες, ακροβάτες, χορευτές και ζογκλέρ θα συμμετάσχουν μαζί με παγκοσμίου φήμης τραγουδιστές σε διάφορες μουσικές παραστάσεις.

Ένα μέρος της παράστασης, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, θα διεξαχθεί... στον αέρα και θα συνοδεύεται από εντυπωσιακά εφέ φωτισμού, με το συνολικό αποτέλεσμα να μεταφέρει τους θεατές «σε ένα ταξίδι στο παρελθόν, στις απαρχές των Αγώνων στο μέλλον, και τελικά σε ένα διαχρονικό σύμπαν».

Η «έκπληξη» του Τομ Κρουζ και οι Red Hot Chili Peppers

Φήμες θέλουν τον Τομ Κρουζ να προσγειώνεται με καταρρίχηση, ενώ έχουν συζητηθεί οι εμφανίσεις της Τέιλορ Σουίφτ, η οποία βρίσκεται σε περιοδεία στην Ευρώπη, ή της Μπιγιονσέ.

Μεταξύ άλλων στη σκηνή θα ανεβούν οι Red Hot Chili Peppers, Snoop Dogg και η Billie Eilish, αλλά και τα δύο γαλλικά συγκροτήματα από τις Βερσαλίες Phoenix και Air.

Συνολικά περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες, ακροβάτες, χορευτές και καλλιτέχνες του τσίρκου θα συμμετάσχουν μαζί με παγκοσμίου φήμης τραγουδιστές σε διάφορες μουσικές παραστάσεις.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που χάθηκαν και βρέθηκαν ξανά

«Στις 11 Αυγούστου 2024, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα τελειώσουν και η Ολυμπιακή Φλόγα θα σβήσει» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των τελετών, Τόμας Τζόλυ. «Αυτή η στιγμή θα μας θυμίσει πόσο πολύτιμοι είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες - ένα μοναδικό μνημείο μιας κοινής εμπειρίας - και ως εκ τούτου εύθραυστοι».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «οι Ολυμπιακοί Αγώνες εξαφανίστηκαν μετά την αρχαιότητα και επανιδρύθηκαν στη Γαλλία από τον Pierre De Coubertin. Θέλουμε να γιορτάσουμε, αλλά συνειδητά. Αυτή η στιγμή του εορτασμού θα είναι επίσης μια ευκαιρία να προβληματιστούμε για τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων στην κοινωνία».

Ο Τζόλυ περιγράφει την παράσταση ως «πολύ οπτική», «ακροβατική» και «οπερατική», με μια «σπουδαία οπτική τοιχογραφία».

«Έχω σχεδιάσει μια παράσταση στην οποία οι Ολυμπιακοί Αγώνες εξαφανίζονται και κάποιος έρχεται να τους βρει. Είναι ένα οπτικό, χορογραφικό, ακροβατικό σόου με μια οπερατική διάσταση για να σχηματίσουμε μια μεγάλη οπτική τοιχογραφία και να αποχαιρετήσουμε τους αθλητές από όλο τον κόσμο».

«Ας κάνουμε αυτή τη βραδιά μια αξέχαστη και συνειδητή γιορτή, τιμώντας το παρελθόν και αγκαλιάζοντας το μέλλον» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης