ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αφαιρέθηκε το χάλκινο μετάλλιο από την Αμερικανίδα Τσάιλς

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αφαιρέθηκε το χάλκινο μετάλλιο από την Αμερικανίδα Τσάιλς

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια Τζόρνταν Τσάιλς με τα δυο Ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποίων το ένα θα πρέπει να επιστραφεί

AP Photo/Charlie Riedel

Η Αμερικανίδα αθλήτρια Τζόρνταν Τσάιλς πρόκειται να χάσει το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα ενόργανης γυμναστικής γυναικών στις ασκήσεις εδάφους, αφού το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) αποφάσισε υπέρ της προσφυγής της Ρουμάνας Άνα Μπαρμπόσου, η οποία θα ανέβει στην τρίτη θέση.

Η Μπαρμπόσου και η ομάδα της είχαν προσφύγει στο CAS, Στην έρευνα για τα αποτελέσματα σε εκείνο το αγώνισμα, διαπιστώθηκε πως η Τσάιλς δεν έπρεπε να λάβει το σκορ 13.766 που την ανέβασε στην τρίτη θέση πίσω από τη νικήτρια Ρεμπέκα Αντράτε από τη Βραζιλία και την ασημένια Σιμόν Μπάιλς από τις ΗΠΑ.

Η 18χρονη Άνα Μπαρμπόσου, ανακοινώθηκε αρχικά ως η χάλκινη Ολυμπιονίκης, κυματίζοντας ακόμη και τη ρουμανική σημαία στη Bercy Arena, πριν υποβιβαστεί στην τέταρτη θέση μετά από αναπροσαρμογή της βαθμολογίας από τους κριτές της βαθμολογίας της Τσάιλς.

Η Τσάιλς είχε αρχικά βαθμολογηθεί με 13.666, ενώ ο Μπαρμπόσου με 13.700.

«Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Τζόρνταν Τσάιλς στον τελικό γυναικών στις ασκήσεις εδάφους δεν είχε σωστά αποτελέσματα», ανέφερε η CAS.

«Η αρχική βαθμολογία 13.666 που δόθηκε στην κα Τζόρνταν Τσάιλς στον τελικό στις ασκήσεις εδάφους γυναικών είναι η σωστή.»

Η CAS διέταξε επίσης τη διεθνή ομοσπονδία γυμναστικής FIG να καθορίσει την κατάταξη του τελικού και «να απονείμει τα μετάλλια σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση».

Η απόφαση δεν επηρεάζει ούτε την Αντράντε ούτε την Μπάιλς, που σημείωσαν 14.166 και 14.133 αντίστοιχα.